Şanlıurfanın büyükşehir yapılması

Şanlıurfanın büyükşehir yapılması -ŞUTSO Başkanı Ertekin: -Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda oldukça zengin olan ilimize büyük katkılar sağlayacaktır


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfanın büyükşehir olmasının ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda oldukça zengin olan kente büyük katkılar sağlayacağını bildirdi.
     ŞUTSO Başkanı Ertekin, Büyükşehir Yasa Tasarısının, TBMMde kabul edilerek yasalaşmasının ardından Şanlıurfanın büyükşehir olmasının sevindirici olduğunu belirterek, bunun gelişimi hızlandıracağını ve ekonomiyi büyüteceğini kaydetti.
     Bu gelişmenin Şanlıurfa için bir dönüm noktası olabileceğine işaret eden Ertekin, şunları kaydetti:
     Açıklanan son teşvik sisteminde 6. bölgede bulunan ve bir cazibe merkezi konumunda olan ilimize yatırımı daha da arttıracak ve bizleri 2023 hedeflerimize taşıyacak bir lokomotif olacaktır. Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda oldukça zengin olan ilimize büyük katkılar sağlayacaktır.
     Birçok avantajlarımız mevcut, bunları daha görünür kılacağına inandığımız büyükşehir statüsüyle belediyecilik faaliyetleri tek elden ve daha koordineli bir şekilde yürütülebilecek. Hizmet kalitesi yükselecek ve olması gereken standartlara ulaşacaktır. Bunların sonucunda da daha çok yatırımcı bölgeye çekilecek, bu yatırımlar beraberinde kalkınmayı, istihdamı ve kaliteli yaşamı getirecek, ekonomi canlanacak, iş hacmi yükselecektir.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfanın büyükşehir yapılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER