Şanlıurfa kültür yayınlarına yeni eserler eklendi

Şanlıurfa kültür yayınlarına yeni eserler eklendi -Belediye Başkanı Fakıbaba: "Bu kitaplar yarınlarımıza ışık tutacak"


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce basımı gerçekleştirilen 5 yeni eserin tanıtımı yapıldı.
     Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yayınlarına Gazeteci Yazar Kemal Kapaklının "Halep Vilayet Salnamesinde Urfa Sancağı", Dr. Avni Özbekin "Urfa Türkülerinin Dil ve Anlatımı", Yrd. Doç. Dr. Cihat Kürkçüoğlunun "Şanlıurfa İli Camileri" kitapları ile yeni düzenlemelerle 2. baskısı yapılan, Lütfiye Akalının "Tandırlıktan Gelen Lezzet", Cihat ve Sabri Kürkçüoğlu kardeşlerin İngilizce hazırladığı "Şanlıurfa Hanları Çarşıları" kitaplarının tanıtımı gerçekleştirildi.
     Belediye Meclis Salonunda düzenlenen programda yapılan yayınların tanıtımı öncesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nemci Karadağ belediye bünyesindeki yayınları katılımcılara tanıttı.
     Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tanıtımda yaptığı konuşmada, kitapların Şanlıurfa için önemli eserler olduğunu belirtti. Yayınların okunması tavsiyesinde bulunan Fakıbaba, şunları kaydetti:
     "Bütün Urfalıların bu kitaplarını okumalarını ve evlerinde bulundurmalarını özelikle istiyorum. Bu kitaplar yarınlarımıza ışık tutacak. Çünkü geçmişimizle ilgili bütün bilgiler bu kitaplarda toplanmış. Emeği geçen hocalarımıza ve çalışma arkadaşlarımı kutluyorum"
     Yrd. Doç. Dr. Cihat Kürkçüoğlu, Şanlıurfa Belediyesinin her alanda yürüttüğü çalışmaların yanı sıra kültürel değerlere de önem verdiğini ifade ederek, desteklerinden dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.
     Gazeteci Yazar Kapaklı ise sosyal belediyeciliğin Şanlıurfada iyi bir şekilde uygulandığını dile getirerek şunları kaydetti:
     "Sosyal belediyecilikte bu toplumun kültürünü değerlerini geleceğe aktarmakta var. Her bir eserin ortaya çıkması kolay değil. Ben yalnızca Halep Vilayet Salnamesinde Urfa Sancağı kitabıma bir yılımı harcadım. Çeşitli kütüphanelerde 10 binlerce sayfa içerisinden iğneyle kuyu kazar gibi Urfa ile ilgili bilgileri bir araya getirmek elbette kolay değil. Bizim araştırmaların topluma yansıması olmadığı zaman bu kitapların da bir önemi olmaz. Bu anlamda yıllara tekamül eden çalışmalar küçümsenmemeli."
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfa kültür yayınlarına yeni eserler eklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER