Sarar Minik

Sarar Minik-Yıldız Tekvando Eskişehir İl Müsabakaları -İki gün süren ve 18 kulüp ile okulun katılımıyla gerçekleştirilen, 180 sporcunun mücadele ettiği karşılaşmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Sarar Minik-Yıldız Tekvando Eskişehir İl Müsabakaları 18 kulüp ve okulun katılımıyla gerçekleştirildi. İki gün süren ve 180 sporcunun mücadele ettiği karşılaşmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
     Eskişehir Tekvando İl Temsilciliğinin 2012 yılı il faaliyet programı çerçevesinde Porsuk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen ve dün başlayan müsabakaların son gününde düzenlenen törene Eskişehir İl Özel idare Müdürü Yusuf Balcı, Jandarma Alay Komutanı Feyzullah Gülbent, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Tapu Kadastro Müdürü İbrahim Tonos, Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, Ziraat Bankası Bölge Başkanı Kemalettin Bayat, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Sanayi Ticaret İl Müdürü Mahmut Yılmaz, İşkur İl Müdürü Hasan Yoldaş, Şehircilik İl Müdürü Hamza Yıldız, Basın İlan Kurumu Müdürü Celal Güneş, Sarar protokol Müdürü Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Çoban, İl Temsilcisi Hüseyin Kılınç, çok sayıda uluslararası hakem, antrenör, sporcuların yakınları katıldı.
     Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sarar Spor Kulübü Başkanı Alaattin Çoban törende yaptığı konuşmasında, Sarar ailesi olarak spora geçmişten bugüne her zaman destek olmuş ve bugün sporun yanında olan, ülkemizin Olimpiyatlara katılan sporcularına ve Milli takımımıza sponsor olan İlimizden Dünya markası olan Sararın bundan sonra da ülkemizin geleceği gençleri yetiştirme adına elinden geleceğini yapma kararlılığında olduğunu, bunun topluma hizmet, ülke geleceğine yatırım anlamında sorumluluk bilinci ile hareket ettiğini belirtmek istiyorum diye konuştu.
     Tekvando Federasyonu İl Temsilcisi Hüseyin Kılınç ise tekvandonun son yıllarda büyük yol kat ettiğini belirterek, tekvando sporunda Eskişehirin yerinin çok farklı olduğunu, 22 kulüp ve 6 bini aşkın kayıtlı sporcusunun bulunduğunu kaydetti.
     Eskişehirde tekvando da 3 bin lisanslı sporcunun olduğunu dile getiren Kılınç, Eskişehirimiz büyükşehirler arasında sporcu sayısının nüfusa oranında Türkiyede 1. sırada yer almaktadır. Eskişehirde faaliyet gösteren bütün kulüplere açık olarak gerçekleştiren müsabakalara 18 kulüp, okul, merkezden 180 sporcunun katılması nitelik olarak da iyileşmenin en güzel göstergesidir dedi.
     İki gün süren müsabakalara katılan kulüp, okul ve çalışma merkezlerinden gelen 18 kulübe günün anısına protokol üyeleri tarafından kupa verildi ve toplu fotoğraf çektirildi.
     Ayrıca Eskişehir ve ülkemiz tekvando sporuna 30 yılı aşkın katkılarından dolayı İl Temsilciliği ve Sarar Spor Kulübü tarafından, Alaattin Çobana, antrenörler Hakkı Ünala, İsa Şahine, Nuri Köseye İl Özel İdare Müdürü Yusuf Balcı tarafından plaket takdim edildi.
     Müsabakalarda minikler ve yıldızlar kategorisinde dereceye giren sporculara madalya ve sertifikaları verildi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER