Sarayönünde 47 iş yeri açıldı, 48i

Sarayönünde 47 iş yeri açıldı, 48i kapandı


KONYA (A.A) - 2013 yılının ilk yıllarını geçirdiğimiz şu günlerde geride bıraktığımız 2012 yılının ekonomik verileri de yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.
     Sarayönü ilçesinde önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Sarayönü Esnaf Odasına 1 yıl boyunca yeni kayıt yaptıranlar ve kaydını sildirenler belli oldu. İlçede 47 yeni iş yeri açılırken, 48 işyeri de faaliyetlerini durdurdu.
     Sarayönü Esnaf Odasından yapılan açıklamada, geçen yıl yeni açılan işletmeler genellikle kahvehane, berber, bakkal ve lokanta gibi yerler olduğu belirtildi.
     Kapanan iş yeri sayısının da 48 olduğunu belirten oda başkanı Şaban Bağışın açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:
     Kapanan iş yerlerinde ise bakkal ve kahvehane sektörü ilk sıralarda yer alıyor. Kapanan iş yerleri arasında mantarhanelerin de olması dikkat çekiyor. Böylece ilçemizde vakıf aracılığıyla başlayan mantarhane furyası bitme noktasına gelmiş oldu.
     Ayrıca Sarayönü Şoförler Odasından 43 kişi emeklilik, mesleği bırakma, iş değişikliği gibi nedenlerle kaydını sildirirken, 8 kişi de 2012 yılı içerisinde yeni kayıt yaptırdı. Yeni kayıt yaptıranlar arasında kamyoncu, taksici, biçerdöver işletmecisi bulunuyor.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sarayönünde 47 iş yeri açıldı, 48i Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER