Sarıgölde bağlar için yeni örtü denemesi

Sarıgölde bağlar için yeni örtü denemesi


MANİSA (A.A) - Sarıgöl Ziraat Odasının Sığırtmaçlı Köyündeki bir üzüm bağında deneme amaçlı yaptığı örtü sisteminin başarılı sonuç verdiği belirtildi.
     Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada üzüm bağları üzerinde uygulanmakta olan naylon beyaz kanaviçe örtülerinin bağlara zarar verdiğini yeni bir arayış içersine girdiklerini belirtti.
     Yeni bir örtü çeşidinin 3 dekarlık bir bağ alanında denendiğini ifade eden Ülgen, şu bilgileri verdi:
     Üzümlerimizin daha kaliteli olması ve bağlarımızın daha verimli olması için yeni bir örtü uygulaması denedik. Bağın çubukları gerçekten çok canlı ve kırmızı renkte. Örtü yaz ve kış devamlı kalacak. Yağmur, dolu, çiğ etkilemiyor. İlaçlama normal sürede yapılıyor. Uygulama yapılan bağda örtü altında kalan bağ ile eski sistem örtü altında kalan bağ çubukları arasındaki fark çok belirgin. Yeni sistem örtüler 15 yıl kullanılmaktadır. Bu sistemle verimin de yüzde 20 artacağını tahmin ediyoruz
     Öte yandan Ülgen, ilçedeki bağlardan budanan çubukların işlemden geçirilerek biyoenerji üretiminde değerlendirilmesi için proje hazırladıklarını ifade etti. İlçeden yıllık 120-140 bin ton bağ çubuğu elde edilebileceğini ifade eden Ülgen, bunun biyoenerji firmalarına satılabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Sarıgölde bağlar için yeni örtü denemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER