Sarıkamışta Akademik Başarıyı Artırma Projesi

Sarıkamışta Akademik Başarıyı Artırma Projesi


KARS (A.A) - Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarıkamışta Akademik Başarıyı Artırma Projesi ile okullarda üniversite kazanan öğrenci sayısının artırılmasını hedefliyor.
     Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamışın Kars genelinde en yüksek öğrenci potansiyeline sahip ilçe olduğunu belirtti. Projenin amacı hakkında bilgi veren Dağdelen, şunları kaydetti:
     Bu projeyle amacımız, Sarıkamışta lise ve üniversite sınavlarında mevcut yüzde 37 başarı oranını yüzde 50inin üzerine çıkararak öğrencilerimizi daha iyi yarınlara hazırlamak ve daha bilinçli bireyler olmalarını sağlamak. Eğitimin kalitesini, verimini ve yararlılığını artırarak öğrenci başarısını da artırmak projenin hedeflerindendir. Kitlesel ve bireysel başarıyı en üst düzeye getirerek toplumun temel taşı olan bireyleri topluma daha yararlı ve daha başarılı hale getirmek.
     Çalışmalar kapsamında okullarda başarıyı artırmaya yönelik olarak seminer ve rehberlik çalışmalarının yanı sıra deneme sınavları yapılacağını anlatan Dağdelen, şunları kaydetti:
     Sınava girecek öğrencilerin okul öğretmenlerinin gözetiminde çalışmaları daha yakından takip edilecek. SBS ve LYS hazırlık için kurslar düzenlenecek. Her gün 20 dakika kitap okuma zamanı ve 6 ile 12inci sınıf düzeylerindeki öğrencilere hızlı okuma becerileri kazandırılacaktır. Ek etüt çalışmaları ve soru çözüm günleri konulacaktır. Yine okullarımızda öğretmen ve yöneticilerimizle öğrencilerimizin aileleri ziyaretleri edilecek, okul ve aile eş güdümü sağlanarak çocuklarımızın başarısı artırılmaya çalışılacaktır. Projemizi 10 gün içinde bütün okullarda uygulanmaya başlayacağız.
     Dağdelen, öğrencilere yönelik Kars Kafkas Üniversitesi ve Kars Fen Lisesine gezi programları düzenleneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta Akademik Başarıyı Artırma Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER