Sarıkamışta karla mücadele çalışmaları

Sarıkamışta karla mücadele çalışmaları


KARS (A.A) - Sarıkamış Belediyesi karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
     Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı bazı cadde ve sokaklarda biriken kar birikintileri iş makineleriyle ilçe dışına taşınıyor.
     Belediye Başkanı İlhan Özbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, İŞKURdan tahsis edilen 20 işçi, belediyeye ait 6 kamyon, 3 kepçe ve 1 adet greyderle karla mücadelenin aralıksız devam ettiğini söyledi. Özbilen şunları kaydetti:
     Şehitlerimize adanan türküde de belirtildiği gibi Sarıkamış kar altında, Mehmedim karlar altında dizelerinde de Sarıkamış çok kar alan bir bölgedir. Bizler karla mücadeleye alışkınız. Aslında karı topladıktan sonra asıl sorun buzlanma oluyor. Kar temizliğinin ardından gündüz güneşle erime sonucu 10 santimetre kalınlığında buz kütleleri oluşuyor. Bunları tekrar kepçelerle kırıyor, kamyonlara tekrar yükleyip götürüyoruz. Sadece kar temizleme değil, bizleri en çok sıkıntıya sokan buzlanmadır. Karla bir sıkıntımız yok kar olmazsa Sarıkamış olmaz. Ayrıca kış turizmi açısından da kar, Sarıkamışta yaklaşık 6 ay ekmek kapısı. Bayraktepe kayak merkezinde çalışan yüzlerce vatandaşımız evine ekmek götürüyor. Onun için Sarıkamışa kar yakışıyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta karla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER