Sarıkamışta kurbanlık satışları sönük geçiyor

Sarıkamışta kurbanlık satışları sönük geçiyor


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde kurban bayramına sayılı günler kala hayvan pazarında fazla satış olmaması dikkat çekiyor.
     Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre daha aşağıda olmasına rağmen, hayvan pazarında fazla hareketlilik yaşanmadığını söyledi.
     Kurbanlıkların fiyatları geçen yıllara nazaran aşağılarda seyretmesine rağmen satışların istenen seviyelerde olmadığını öne süren Şen, şunları kaydetti:
     Mesela geçen yıl 4 bin 500 liraya satılan büyükbaş bir hayvan bu yıl 2 bin 500 liraya zor alıcı bulmaktadır. Geçen yıl 800 liraya satılan küçükbaş bir hayvan bu yıl 350-400 lira arasında satılabilmektedir. Bu yıl bölgede aşırı kuraklık olması ot, saman ve yem fiyatlarının artması çiftçilerimizi zor durumda bırakmıştır. Bu nedenle elindeki hayvanları bir an önce uygun fiyatlarla satmak isteyen çiftçilerimiz, pazarda fazla satış yapamadıklarından şikâyetçi. Şu anda vatandaşlar alış veriş yapmıyor. İnşallah bayram gününe kadar hayvan pazarımız hareketlenir.
     Büyükbaş hayvan satıcısı Nadim Aktaş ise, özel olarak beslediği 1 tonluk simental cinsi boğasını 10 bin liraya satamadığını belirterek, Bir haftadır pazara gidip geliyorum, henüz satamadım. Burada satamazsam Kars veya Selim ilçesine götüreceğim diye konuştu.
    
     Muhabir Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Sarıkamışta kurbanlık satışları sönük geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER