THK Sivas Şubesi, havacılıkla ilgili çeşitli

THK Sivas Şubesi, havacılıkla ilgili çeşitli kurslar düzenledi


SİVAS (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesince, havacılıkla ilgili çeşitli kurslar düzenlendiği bildirildi.
     THK Sivas Şube Başkanı Halil Işın, yaptığı yazılı açıklamada, kurumun öğretmen ve öğrencilere yönelik model uçak rehber öğretmen kursu ve R/C benzin motorlu model uçak kursu düzenlediğini belirtti.
     Yaz sezonu boyunca yamaç paraşütü kurslarının devam ettiğini aktaran Işın, Ekim ayı içerisinde de bölgesel olarak yelken kanat başlangıç kursu düzenlediklerini kaydetti.
     Model uçak rehber öğretmen kurslarının Kurban Bayramından sonra devam edeceğini belirten Işın, kurslara yoğun talep olduğundan kontenjanların tamamen dolduğunu ifade etti.
     Kursların ücretsiz olduğunu bildiren Işın, şunları kaydetti:
     Kurslarımızın dışında belirli milli günlerde de Türk Hava Kurumuna ait paraşüt gösteri ekibi, gösteri atlayışı yapmış ve motorlu yamaç paraşütü gösterisi de sunulmuştur. Bunun dışında kursiyerlerimiz planör, serbest paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat, model uçak eğitimi ve eğitmenlikleri için çeşitli illere gönderilmiştir. Günden güne gelişmesini sürdüren Türk Hava Kurumu, insanlarımıza havacılık alanında daha fazla ve daha kaliteli kurs vermek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Havacılık kurallarına uygun disiplin içerisinde icra edilen bu kurslar, katılımcılara çok yönlü kazanımlar sağlamaktadır.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber THK Sivas Şubesi, havacılıkla ilgili çeşitli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER