Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde kurslar başladı

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde kurslar başladı


KARS (A.A) - Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi kursları başladı.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Melik Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin her mahalle ve her köye bir kurs açmak olduğunu belirtti.
     Genel olarak ülkenin yaşadığı en büyük sıkıntının vasıflı insan ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın büyük bölümünün Halk Eğitimi Merkezlerince açılan kurslar sayesinde karşılanacağını ifade eder Gül, Nüfusumuzun genç olması önemli değil, vasıflı ve kalifiye olması önemli. Kaymakamlığımızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda gerek ev hanımlarımıza gerekse lise ve ortaokul mezunu gençlerimize yönelik kurslar açarak onların meslek sahibi olmaları, sanat öğrenmelerini sağlayarak istihdam edilmesine yardımcı oluyoruz. Bu konuda öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz haftanın 7 günü hazırladıkları program çerçevesinde eğitim vermeye devam ediyor dedi.
     Gül, açılan kurslara ilaveten, kayak sezonu başladığında hafta sonları özellikle köylerdeki gençlerin kayak sporunu öğrenmesi açısından kayak, snowboard dallarında da kurslar açılacağını sözlerine ekledi.
     Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde halıcılık, trikotaj, bilgisayar, makine nakışı, temel giyim, kuaförcülük, bağlama, okuma yazma ve halk oyunları gibi 31 kurs açıldı. Bu kurslara 217 erkek, 292 kadın olmak üzere toplam 509 kursiyerin katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde kurslar başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER