Sarıkamış Müftüsü Uzunharman:

Sarıkamış Müftüsü Uzunharman: -Ramazan kazanımlardan biri de fitre ibadetidir


KARS (A.A) - Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, Ramazan ayındaki kazanımlardan biri de kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olan fitre ibadetidir dedi.
     Uzunharman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, manevi atmosferin ruhları kapladığı mukaddes ramazan ayında, elde edilen kazanımların sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Bu kazanımlardan birinin de fitre ibadeti olduğunu dile getiren Uzunharman, şöyle konuştu:
     Fitre, Ramazan Bayramına kavuşan ve dinen zengin sayılan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için fakirlere vermeleri gereken belli miktarda mal ya da paradır. Fıtır sadakasına, baş veya beden zekatı da denir. Bu yönüyle fitre, Rabbimiz tarafından bizlere bahşedilen varlık nimetine şükür olarak, fakirlere yaptığımız ikramı ifade eder. Dinimizce zengin sayılan bütün Müslümanların, fıtır sadakalarını vermeleri vaciptir. Fitre, evdeki kişi sayısınca verilir. Fitrenin bayramdan önce verilmesi en güzel davranıştır. Çünkü fitre vermenin amacı, fakirlerin bayram hazırlığı yapabilmelerini ve bayramı neşeyle karşılamalarını sağlamaktır.
     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki fitre miktarı 8.5 lira olarak belirlendiğini belirten Uzunharman, fitre verirken Allah rızası için ve fakir vatandaşları incitmeden, fitrelerin onların hakkı olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Sarıkamış Müftüsü Uzunharman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER