Yamaç paraşütü hava muhalefeti

Yamaç paraşütü hava muhalefeti -Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyelerinin Ağrı Dağında yapmayı planladığı yamaç paraşütü etkinliği hava muhalefetine takıldı


AĞRI (A.A) - Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyelerinin Ağrı Dağında düzenlediği yamaç paraşütü etkinliği hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı.
     Kulüp Başkan Yardımcısı Hamza Algül, Ağrı Dağına kulüp üyesi 6 kişiyle geldiklerini, grubun 5 bin metre yükseklikten atlamak için hazırlık yaptığını belirtti. Hava muhalefeti nedeniyle atlayışı gerçekleştiremediklerini ifade eden Algül, şunları kaydetti:
     Buraya geldik, Ağrı Dağına tırmandık. Amacımız grubun en küçük üyesi uluslararası p4 yamaç paraşütü sertifikalı 17 yaşındaki Furkan Algülün, dünyada ilk kez 5 bin metre üzerinde atlayış yapmasını sağlamak, 5 bin metre üzerinde atlayan baba-oğul ve en genç pilot unvanını almaktı. Ağrı Dağı gerçekten uçuşumuza izin vermedi. İlk uçuş deneyimimizde dağda donma tehlikesi yaşadık. İkinci denemede ise yine soğuk ve aşırı tipi nedeniyle uçamadık. Soğuktan korunmak için uyku tulumlarına girdik, mecburen tekrar yaya dönmek zorunda kaldık. Bir kez daha Ağrı Dağı zirvesine uçmak için geleceğiz.
     Furkan Algül ise babası Hamza Algül ve eğitmeni Kadir Aksoy ile geldikleri Ağrı Dağında 5 bin metreden atlayarak, paraşütle atlayan en genç sporcu unvanını almak istediğini söyledi. Hava şartlarının buna izin vermediğini belirten Algül, İnsanlar denizlere girdiği bir mevsimde biz eksi 30 dereceyi gördük ama bu rekoru kırmak için yine geleceğim diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Kaçuru / Emine Konuk
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Yamaç paraşütü hava muhalefeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER