Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri için hazırlık

Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri için hazırlık toplantısı


KARS (A.A) - Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri öncesinde hazırlık toplantısı yapıldı.
     Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 4-6 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri programının içeriğini belirlemek amacıyla toplandıklarını söyledi.
     Anma etkinliklerini daha kapsamlı bir şekilde yapılacağını belirten Ermiş, şunları kaydetti:
     98. yılında düzenleyeceğimiz Sarıkamış Şehitleri Türkiye Şehitleriyle Yürüyor anma programı kapsamında kardan şehit heykelleri, mevlit okunması, tasavvuf müziği, şiir, kompozisyon yarışmaları, meşaleli yürüyüş, kayak yarışmaları ve salon aktiviteleri yapılacak. Özellikle 6 Ocak Pazar günü Kızılçubuk köyü mevkisinden Şehitler mahallesindeki tören alanına kadar düzenlenen yürüyüşe sivil toplum kuruluşları ve muhtarların organizesiyle Sarıkamış halkının geniş katılımını bekliyorum.
     Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış Şehitleri anma etkinliklerinin artık üst düzey devlet töreniyle gerçekleştiğini ifade etti.
     Çanakkale ile Sarıkamış ruhunun aynı olduğunu ifade eden Özbilen, Bizim burada yaptığımız programa ülkenin dört bir yanından vatandaşlar gelerek sahip çıkıyor. Etkinliklere 81 ilden şehit aileleri ve gaziler davet edeceğiz. Bunların belirlenmesi için toplantı yaptık. Çok güzel fikirler ortaya çıktı. İnşallah bu anma etkinlikleri daha da görkemli olacak diye konuştu.
     Toplantıya, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri için hazırlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER