Saruhanlıda gazilerin Kıbrıs gezisi

Saruhanlıda gazilerin Kıbrıs gezisi


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Kaymakamlığının organizasyonuyla KKTCye giden gaziler, dönüşte Kaymakam Kadir Sertel Otcuyu ziyaret etti.
     KKTC gezisinden dönen gaziler, Kaymakam Otcuyu ziyaret ederek, izlenimlerini ve duygularını paylaştı.
     Otcu, ilçeden Kıbrıs Barış Harekatını katılan gazilerin yavru vatan topraklarını 38 yıl sonra tekrar görmeleri için gezi organize ettiklerini, geziye 11 gazinin katıldığını söyledi.
     Gazilerin 2 günlük ziyaretleri sırasında yaşadıklarını dinleyen Otcu, şöyle konuştu:
     KKTCye gezi düzenlemek için gazilerimize söz vermiştik. 38 yıldır o toprakları görmeyen, görme arzusu içinde yaşayan gazilerimiz var. Nasip oldu, 47 gaziden 11inin Yavru Vatana gönderdik. Orada anılarını yad ettiler. KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ile görüştüler. Önümüzdeki dönemlerde 36 gazimiz için de iki grup halinde birer gezi düzenleyeceğiz. Bu gezi için gazilerimizin bize değil, bizim onlara teşekkür etmemiz lazım. Çünkü onlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin yavru vatana barış getirmek amacıyla yapmış olduğu harekata katıldılar. Oradaki soydaşlarımızın o günden bu yana burunları dahi kanamadı. Bu da gazilerimizin sayesinde olmuştur. Bu bakımdan tüm gazilerimizi yürekten kutluyorum.
     Paşaköy beldesinde yaşayan Gazi Bekir Şen ise gezi sırasında 38 yıllık anılarını tazelediklerini dile getirerek, Girne ve Lefkoşayı gezdik. Tarihi yerleri dolaştık. Anılarımızı tazeledik. Tank birliği olarak çıkarma yaptığımız yerleri tekrar gördük. Bizi orada askeri yetkililer karşıladı. Bizim orada tesis etmiş olduğumuz huzur ve barış ortamının 38 yıl sonra bile halen devam ettiğini gördük. Bu da bizi mutlu etti diye konuştu.
     Lütfiye köyünde ikamet eden Gazi Mustafa Sevgili de Barış Harekatında, 50. Piyade Alayında görev yaptığını belirterek, Bizlerin o topraklara gitme imkanı yoktu. Bizim için bu geziyi düzenleyen Sayın Kaymakamımız Kadir Sertel Otcuya teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde yavru vatanımızı yeniden gördük dedi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Saruhanlıda gazilerin Kıbrıs gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER