Satamadığı kayısılarla heykel yaptı

Satamadığı kayısılarla heykel yaptı -Malatyada kayısı üreticiliği de yapan İÜ Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı yüksek lisans öğrencisi, çeşitli nedenlerle satamadığı kayısıları sanatsal çalışmaya dönüştürdü (Fotoğraflı-Görün


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan - Malatyada kayısı üreticiliği de yapan İnönü Üniversitesi (İÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı Resim Bölümü yüksek lisans öğrencisi Arif Özdemir (37), çeşitli nedenlerle satamadığı kayısıları sanat eserine dönüştürdü.
     Özdemir, hem gün kurusu hem de islimli kayısı kullanıp kayısı taşıyan işçi ve çekirdek ayıklayan kadının heykelini yaparak, hasat dönemini canlandırdı.
     Kavramsal sanatın örneklerinden birini sergileyen Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinde yabancılaşmanın anlatıldığı kavramsal sanat sergisi için kendisine teklif geldiğinde, farklı bir şey yapmayı amaçladığını anlattı.
     Malatyanın altını olarak da anılan kayısının aynı zamanda üreticisi olduğunu dile getiren Özdemir, geçen yıldan satamadığı, elinde kalan ürünleri değerlendirmek için böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini söyledi.
     Arif Özdemir, "Yazın kendi bahçemizde kayısıda çalıştım. Elimizde de kayısı vardı. Satamadığımız kayısılar da duruyordu. Bir taraftan kayısının derdi vardı, para etmiyordu, bir taraftan da bu çalışmayı yapacaktım. Her ikisini birleştirince bu çıktı ortaya" diye konuştu.
     Demir ve ahşaptan yapılma iskeletlere, inşaatlarda da kullanılan köpükleri giydirip kayısıları monte ettiğini aktaran Özdemir, kayısı işinde çalışanların sıkıntılarını yansıtmaya çalıştığını dile getirdi.
     Özdemir, "Genellikle sezonu geldiğinde Malatyada kadınlar kayısı çekirdeği çıkarır, erkekler de taşıması, islimlemesi gibi işlerle uğraşır. Ben de heykellerimde bu sahneleri canlandırdım" dedi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Satamadığı kayısılarla heykel yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER