SAÜde akademik genel kurul toplantısı

SAÜde akademik genel kurul toplantısı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) akademik genel kurul toplantısı yapıldı.
     SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyada uygulanan akreditasyon sistemini üniversiteye uyguladıklarını belirterek, Türkiyede öncü üniversite olduklarını ifade etti.
     Öğretim üyelerinin daha fazla akademik çalışma yapmalarını sağlamak, derslere daha fazla vakit ayırmalarına imkan tanımak için bölümlere öğrenci asistan atadıklarını kaydeden Elmas, asistanların sayısını artıracaklarını anlattı.
     Eğitim-öğretimde performans değerlendirmesini hayata geçireceklerini ifade eden Elmas, başarılı öğretim üyelerini ödüllendireceklerini ve en iyi öğretim üyesi ödülleri vereceklerini bildirdi.
     Elmas, yeni eğitim-öğretim hedefleri doğrultusunda bölümlerin ihtisas konularına yoğunlaşmaları ve birkaç bilimsel konuya odaklanmalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
     Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ise üniversitedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinde bürokratik işlemleri en aza indirecek internet tabanlı otomasyon sistemi Sakarya Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemini (SABİS) tanıttı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜde akademik genel kurul toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER