Savaşın izlerini ömür boyu taşıyacaklar

Savaşın izlerini ömür boyu taşıyacaklar -Halep kentinde yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen hava bombardımanı sırasında vücutlarında ağır yanıklar oluşan 4 çocuk, Gaziantepte tedavi altına alındı


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan - Suriyenin Halep kentinde, Esed güçlerince gerçekleştirilen hava bombardımanı sırasında vücutlarında ağır yanıklar oluşan 4 çocuk, Gaziantepte tedavi altına alındı.
     Mumbuç beldesine yaklaşık 10 gün önce düzenlenen hava saldırısında, Hüseyin Hüseyin (16) ve Ali Hüseyin (13) ile Abdul Abdullah (13) ve Bakar Abdullah (1) kardeşler ağır yaralandı.
     Vücutlarında yanıklar oluşan 4 çocuk, yakınları tarafından getirildiği Gaziantep Çocuk Hastanesinde tedavi altına alındı. Hastanenin yanık merkezinde yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlatan çocuklar, iyileşerek vücutlarını kaplayan sargı bezlerinin açılacağı günü bekliyor.
    
     -Savaşın izleri-
    
     Çocuk cerrahi uzmanı Dr. Ergün Parmaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bombalanma sonucu evlerindeki yakıt tankerinin patlamasıyla Hüseyin Hüseyinin sırtında, karın ön duvarında, her iki kolunda ve yüzünde yanıklar oluştuğunu söyledi. Aynı olayda yaralanan Ali Hüseyinin durumunun kardeşinden daha iyi olduğunu belirten Parmaksız, çocukların tedavisinin sürdüğünü ifade etti.
     Abdul Abdullahın özellikle yüzü ve her iki eliyle karın ön duvarında ve sırt bölgesinde ağır yanıklar bulunduğunu dile getiren Parmaksız, cilt hastalığı bulunan bir yaşındaki kardeşi Bakar Abdullahın ise yüz kısmının yandığını ifade etti.
     Gerekli müdahalede bulundukları Suriyeli kardeşlerin durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Parmaksız, oluşan ağır yanıklar nedeniyle çocukların ömür boyu bu yaraların izlerini taşıyacaklarına kaydetti.
     Abdul Abdullah ve Bakar Abdullah kardeşlerin babası Abdo Abdullah ise gerçekleştirilen saldırıda uçaktan atılan bombalar nedeniyle yaralanan çocuklarını tedavi ettirebilmek için Türkiyeye getirdiğini söyledi.
     Türk sağlık personelinin kendilerine yardımcı olduğunu dile getiren Abdullah, ilgisinden dolayı hastane yetkililerine teşekkür etti.
     Bu arada tedavisi süren ve sağlık personelinin yakından ilgilendiği Abdul Abdullah, el sallayıp Selam Suriye diyerek, ülkesine selam gönderdi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Savaşın izlerini ömür boyu taşıyacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER