Savaşın yaralı çocukları

Savaşın yaralı çocukları -Suriyede çıkan çatışmalarda kimi anne babasını kaybeden kimi de yaralanan çocuklar, Türkiye sınırına yakın Atme kasabasında kurulan çadırlarda evlerine dönecekleri günü bekliyor -Atılan bomba sonucu 4


HATAY (A.A) - Salim Taş / Cem Genco - Ülkelerinde çıkan çatışmada vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan ve aileleri ile İdlip kentine bağlı Atme kasabası sınırında kurulan çadırlara gelen Suriyeli çocuklar evlerine bir an önce dönmeyi bekliyor.
     Esed ordusunun halkına yönelik olarak havadan ve karadan yaptığı bombardımandan en çok masum çocuklar etkileniyor. Kimi anne babasını kimisi de bir yakınını kaybeden, bir kısmı da olaylarda yaralanan çocuklar, Atme kasabasına yakın bir alanda kurulan çadırlarda arkadaşlarıyla oynayarak vakit geçiriyor.
     Suriyenin İdlip kentine bağlı Cebilli Zavi kasabasından Atme kasabası yakınındaki çadır kente 20 gün önce gelen Sene Miğleç, Esed ordusuna ait uçakların attığı bombaların evlerinde bulundukları sırada üzerlerine isabet ettiğini ve bu saldırıda eşi ve 3 yaşındaki oğlunun yaralandığını söyledi.
     Harabeye dönen evlerinden komşuları tarafından çıkarıldıklarını ve İdlipte hastaneye çevrilen evlerden birine götürüldüklerini ifade eden Miğleç, başlarını sokacak bir evin kalmadığını ve bu nedenle çadır kente geldiklerini belirtti.
     Esed askerlerinin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucu eşinin ayağından oğlunun da karnından yaralandığını vurgulayan Miğleç, şöyle devam etti:
     Bu saldırıda 8 komşum da hayatını kaybetti. 7 çocuğum var. 20 gündür Atmede bulunan çadırlarda kalıyoruz. Eşimin ve oğlumun tedavisinin yapılması için Türkiyeye girmek istiyoruz. Bulunduğumuz yerde ilaç, su ve yiyecek sıkıntısı çekiyoruz. Çocuklarım günlerdir aynı kıyafetleri giyiyor. Eşim ve oğlumun yarasının iltihap kapmasından ve onlara bir şey olmasından korkuyorum. Bu savaş bir an önce bitsin ve yuvamıza dönelim artık.
     Cebilli Zavi kasabasından 1 ay önce Atmeye gelen Mahmut Abdurrahim de 5 ay önce helikopterlerden atılan bombalar sonucunda evlerinin yandığını kaydetti.
     Çıkan yangın sonucunda evde bulunan 4 yaşındaki oğlunun sol kolunda, karnında ve sırtında yanıklar oluştuğunu anlatan baba Abdurrahim, Suriyede yaşananları biliyorsunuz. Çatışmaların içinden canımı da tehlikeye atarak oğlumu İdlipte evlerde kurulan hastaneye götürdüm. 5 aydan bu yana oradan oraya kaçıyoruz. Nereye kaçacağımızı şaşırdık. En sonunda buradaki çadır kentte geldik. Ama buranın da yaşam koşulları çok zor. Yeter artık biz savaşsız bir vatan istiyoruz diye konuştu.
     10 yaşındaki Halit İbrahim de 3 ay önce Suriye ordusunun İdlipe bağlı Kurin kasabasına düzenlediği saldırıda keskin nişancılar tarafından ayağından vurulduğunu söyledi.
     Koltuk değnekleri olmadan ayaklarının üzerine basamadığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü belirten İbrahim, bir an önce evine dönerek yarım kalan eğitimini tamamlamak istediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Savaşın yaralı çocukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER