Sazanları yumurtlamak için girdikleri kanalda telef olmaktan itfaiye kurtardı


Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nde binlerce balık yumurtlamak için girdikleri kanalda mahsur kaldı. Amatör bir balıkçının haber vermesi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, balıkları çamurlu sudan kurtarıp gölle buluşturdu.

Seyhan Baraj Gölü'ne piknik için giden bir kişi, göl kenarındaki kanalın içinden sesler gelince araştırmaya başladı. Sesin geldiği yeri tespit eden vatandaş, Seyhan Baraj Gölü'ne yağmur sularının tahliyesini sağlayan kanalın içinde binlerce balık gördü. Balıkların kurtarılması için belediyeyi arayan vatandaşın ihbarı üzerine Büyükşehir Belediyesi Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Şube Müdürü Mehmet Uslu, ekipler ve Çukurova Amatör Balıkçılar Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Tuluhan Torun ile birlikte kanalın içine girdiğinde binlerce sazanın burada mahsur kaldığını gördü.

Ekipler, kanala itfaiyeye ait tankerle 30 ton su bastı balıkların bir kısmı bu şekilde gölle buluşturuldu. Diğer kısmını ise ekipler uzun süren uğraşlar sonucu çamura dönüşen suyun içinde çırpınan balıkları gölle buluşturmayı başardı. Sazanların, yumurtlamak için kanala girdikleri ancak göldeki suyun çekilmesi sonucu burada mahsur kaldıkları sanılıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Sazanları yumurtlamak için girdikleri kanalda telef olmaktan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER