Sazlıca Belediyesi, işçilere yüzde 16 zam

Sazlıca Belediyesi, işçilere yüzde 16 zam yaptı


NİĞDE (A.A) - Niğdede, Belediye-İş Sendikası ile Sazlıca Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında, işçilere yıllık yüzde 16 zam yapıldı.
     Belediye binasında yapılan sözleşme törenine, Sazlıca Belediye Başkanı Süleyman Görgülü, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Belediye İş Sendikası Denetim Kurulu Üyesi Ayhan Özdemir katıldı.
     Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve Sazlıca Belediye Başkanı Süleyman Görgülü, 3 yıl süreli toplam 12 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre işçilere her yıl için yüzde 16 oranında zam uygulanacak.
     Yapılan sözleşme ile işçilerin 60 lira olan günlük yevmiyeleri 70 liraya yükselirken, aylık maaşlar ise bin 800 lira ile 2 bin lira arasında değişen rakamlardan oluşuyor. Ayrıca işçilere Bakanlar Kurulunun belirlemiş olduğu tarihlerde ikramiyelerin ödeneceği belirtildi.
     Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Sazlıca Belediyesinin gerek personele gerekse dışarıya borcu olmadan hizmetlerini başarılı bir şekilde sürdüren ender belediyelerden biri olduğunu kaydetti.
     Sazlıca Belde Belediye Başkanı Süleyman Görgülü ise verilen ücreti işçilerin hak ettiğini, alın terine de her zaman saygılı olduğunu vurgulayarak personelinin yanında olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sazlıca Belediyesi, işçilere yüzde 16 zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER