SBS sonuçları açıklandı

SBS sonuçları açıklandı -Gediz 1 Eylül İlköğretim Okulundan mezun olan Gülden Öner, 494,034 puanla 8inci oldu


KÜTAHYA (A.A) - Gediz 1 Eylül İlköğretim Okulundan bu yıl mezun olan Gülden Önder (14), Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 499,034 puan alarak, 8inci oldu.
     Okul Müdürü Cengiz Altıntaş, okulda yaptığı açıklamada, 460 öğrenciye sahip okuldan SBS sınavlarına katılan 57 öğrenciden Gülden Önderin 8inci sınıflara yönelik SBSden 500 tam puan aldığını, Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre de 499,034 puanla 8inci olduğunu bildirdi.
     Önderin aynı zamanda Kütahya birincisi olduğunu ifade eden Altıntaş, şunları kaydetti:
     Okulumuzda böyle çalışkan ve başarılı öğrenciler yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Gedizde ilk kez bir program çerçevesinde sınav merkezi oluşturan okul, bizim okulumuzdur. Hazırlık döneminde 50 deneme sınavı yaptık. Başarı ise arkasından geldi ama bunu yeterli görmüyoruz. Başarılı öğrenciler yetiştirmeye kararlıyız.
     İlçede eczacılık yapan Seniye Önder (46) ve Kaymakamlık Dernekler Masası Şefi Sedat Önderin (47) kızı Gülden Önder de başarısında ailesi ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.
     Doktor olmayı hedeflediğini anlatan Önder, Hedefim göz doktoru olmak. İnsanlığa en güzel hizmetin sağlık alanında yapılacağına inanıyorum. Sağlıkta çok önemli yer tutan bu hayalimi gerçekleştirinceye kadar azimle çalışacağım dedi.
     Seniye ve Sedat Önder ise kızlarının başarısıyla gururlandıklarını anlattı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber SBS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER