SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu:

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu: Hillary Clintonu 2. Uluslararası Davraz Kongresine getirmeye uğraşıyoruz. Newyorkta onun görüşmelerini yaptık


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Hillary Clintonu 2. Uluslararası Davraz Kongresine getirmeye uğraşıyoruz. Newyorkta onun görüşmelerini yaptık dedi.
     İbicioğlu, SDÜ Uygulama Otelinde düzenlendiği basın toplantısında Ispartanın, bir ilim şehri olmaya uygun olduğunu, SDÜnün de bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
     Ispartanın güzelliklerinin dünyaya taşınması gerektiğini ifade eden İbicioğlu, bu anlamda SDÜye büyük bir görev düştüğünü kaydetti. Bu anlamda kendisi ve akademisyenlerle birlikte 7 Kasımda ABDye gittiklerini belirten İbicioğlu, Biz bu ziyaretlerde bir takım amaçlarımız bulunuyor. Bunlar SDÜnün tanıtımı, SDÜ ve Amerikadaki üniversiteler arasında işbirliği, Isparta ile Florida eyaleti arasında ekonomik çalışmalar yapmak, ABDdeki önümüzdeki isimleri 2013de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz 2. Uluslararası Davraz Kongresinde davet etmektedir diye konuştu.
     Ziyaretler kapsamında ilk olarak Florida Eyaletindeki Florida Atlantic Üniversitesini ziyaret ettiklerini anlatan İbicioğlu, Buradaki ziyaretimizde bizi çok güzel karşıladılar. Verimli bir görüşme yaptık. Orada, batı medeniyetinin kaynağının Anadoludan geldiğini söyledik. Anadolu Latincede güneşin doğduğu yer anlamına geliyor. Ben onlara siz hala güneşin battığı yerde duruyorsunuz. Güneşin sizden doğmasını istiyorsanız, bizim oraya gelmek zorundasınız dedim.
     Ziyaretin sonunda SDÜ ile Florida Atlantic Üniversitesi arasında bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını ifade eden İbicioğlu, şöyle konuştu:
     Herkes işbirliği anlaşması imzalıyor. Ama önemli olan bunun işlerlik kazanmasıdır. İşlerlik kazanmıyor genelde. Ancak bizim yaptığımız iş birliği, sözde kalmayacaktır. İş birliği anlaşması ile öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi uygulanacak. Öğrencilerin ülkelerinde ödediği harcı, yurt dışında okuduğu üniversiteye ödemesi şeklinde bir anlaşma yaptık. Bizim öğrencilerimiz burada harç ödemiyor. Bu, söz konusu üniversiteye gidecek öğrencilerimizin bedava okuyacağı anlamına geliyor.
     Daha sonra Miamiye gittiklerini ve buradaki yerel yöneticilerle görüştüklerini anlatan İbicioğlu, burada da Isparta hakkında yetkililere bilgi verdiklerini ve şehrin tanıtımını yaptıklarını kaydetti. İbicioğlu, Floridanın başkenti Tallahasseedeki temaslarının ardından Georgia eyaletine gittiklerini ve buradaki üniversiteleri de ziyaret edip, iş birliği anlaşması imzaladıklarını vurguladı.
     Daha sonra Newyorka gittiklerini ve ABD Başkanı Barack Obamanın finans komitesindeki danışmanlarıyla görüştüklerini vurgulayan İbicioğlu, Bu kişiler bizi Hillary Clinton ve Bil Clintona ulaştıracak kişilerdir. Hillary Clintonu 2. Uluslararası Davraz Kongresine getirmeye uğraşıyoruz. Newyorkta onun görüşmelerini yaptık. Amerikadan gelecek misafirlere göre kongrenin tarihini belirleyecek dedi.
     İbicioğlu, yaptıkları 12 resmi ziyaretten istedikleri verimi aldıklarını, ziyaretin ABDdekilerin Türkiyeye olan ön yargısının değişmesine katkı sağladığını anlattı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER