SDÜ Senatosu Yenişarbademlide toplandı

SDÜ Senatosu Yenişarbademlide toplandı


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu Yenişarbademlide toplandı.
     Üniversiteyi halkla buluşturmak, yerel ve toplumsal sorunlara çözüm bulabilmek için başlatılan Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosunun ilçelerde toplanma geleneği, Yenişarbademli Meslek Yüksekokulunda yapılan toplantı ile devam etti.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile senato üyeleri, Yenişarbademli Kaymakam Vekili İbrahim Özden ve Belediye Başkanı Mustafa Erdemi makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. İlçe hakkında bilgi veren Özden, nüfusu az olan ilçenin tabiat güzellikleriyle eşsiz bir yer olduğunu belirtti.
     Ziyaretlerin ardından ilçe halkıyla bir araya gelen İbicioğlu ve beraberindekiler, vatandaşların taleplerini dinledi.
     Daha sonra yapılan senato toplantısının açılışında konuşan Rektör İbicioğlu, üniversitede başarısının temelinin sevgi dolu yaklaşımlar, samimiyet ve fedakarlık gibi manevi duyguların oluşturduğunu kaydetti.
     Fedakarlıkla yapılan eserlerin hiçbir zaman yok olmadığına işaret eden İbicioğlu, Yenişarbademlinin ekonomik durumunun ve imkanlarının farkındayız. Fakat ilçe halkının öğrencilere gösterdiği sevgi ve ilgi, 21. yüzyıla olan inançları sayesinde her türlü meseleyi çözeceğine inanıyoruz. 73 sene Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapmış ilçede etkin bir yönetim yaklaşımı ortaya konulursa dünyaya sesini duyurabilecek eğitim orduları yetişebilir diye konuştu.
     İbicioğlu, şunları söyledi:
     Son yıllarda Türkiye ekonomik, teknolojik ve siyasal olarak kendi içinde istikrarını oluşturmuş, dünyada da varlığını herkese hissettirmeye başlamıştır. Türkiyenin bundan sonra da kendini hissettirme süreci artarak devam edecektir. Dünyada bize ihtiyacı olan insanlara ulaşmamızın temelinde samimiyet ve iyi niyet bulunmaktadır. Bizim ilçelerde senatoları başlatmamızla halkımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yöneticilerimizle aramızda iyi niyetli bir tablo oluşuyor. Önceki yılların aksine günümüzde akademisyenler ile halk arasındaki iletişim artmıştır. Artık ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin üniversiteye girememe gibi bir şansı yok. O nedenle yüksekokullarımızın donanımlarını artırıp, ilçemizi ve eğitimimizi öğrenci için cazip hale getirelim. Siz bize bir adım gelin, biz size on adım geliriz. SDÜ olarak her türlü desteği vermeye hazırız.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindekiler, toplantının ardından Türkiyenin en uzun mağarası olarak bilinen Pınargözü Mağarasını gezerek bilgi aldılar.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SDÜ Senatosu Yenişarbademlide toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER