SEAŞın işletme hakkı

SEAŞın işletme hakkı -AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber: SEAŞın devri gündemde fakat ilk sırada değil


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma ilçesinde temaslarda bulundu.
     Recai Berber, sabah saatlerinde Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile bir araya geldi.
     Somanın en büyük sorunlarının başında çevre yolunun geldiğini ifade eden Berber, Çevre yolu ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı, sözleşme aşamasında. Sözleşme tamamlanır tamamlanmaz öncelikli olarak Somadan başlayarak altyapısını tamamlayıp sıcak asfaltı atılacak. Somada sosyal konut ihtiyacı var. Vatandaşın istediği lüks evler için özel sektör var. Fakat asgari ücretle geçinen için TOKİ evleri yapıyoruz. Somanın ekonomisini kalkındıracak TOKİ evlerini gelecek eylül ayında bitiririz dedi.
     Berber, SEAŞın özelleşip özelleşmeyeceğine ilişkin soruya şöyle cevap verdi:
     SEAŞın devri gündemde fakat ilk sırada değil. Bu SEAŞ özelleşecek şekilde anlaşılmasın. Sadece işletme hakkı devredilecek. 30 sene sonra tekrar devlete geçecek. Verimin artırılması amaçlanıyor. 1000 megavatlık bir santralin gücünü artırmak için 500 megavatlık bir yatırım gerekir. Bu sayede 4 santral yapmaktan kurtarıyor. Memur eli ile işletmek çok zor. Bu nedenle işletme hakkı devrediliyor. Türkiyede santrallerin işletme haklarının devri ile ilgili çalışma var devam ediyor.
     Muhabir: Soner Övümlü
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber SEAŞın işletme hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER