Şehit Pilot Üsteğmen Fehmi, kabri başında

Şehit Pilot Üsteğmen Fehmi, kabri başında anıldı -Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği üyeleri, 25 Mart 1921de İnönü Savaşında uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Ahmet Fehmiyi kabri başında andı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği üyeleri, 25 Mart 1921de İnönü Savaşında uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Ahmet Fehmiyi kabri başında andı.
     Dernek Başkanı Mustafa Tekeli, Vişnelik Hava Şehitliğindeki anma töreninde, Fehminin 2. İnönü Savaşında, Yunan uçaklarıyla savaşmak için bindiği uçağın düşmesi sonucu 25 Mart 1921de şehit olduğunu hatırlattı.
     Fehmiyi anmak için iki yıldır etkinlik düzenlediklerini ifade eden Tekeli, şöyle konuştu:
     Ahmet Fehminin hatırlanması için farkındalık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne yazık, Fehmi de Kurtuluş Savaşının efsane isimlerinden Behiç Erkin gibi kentin yöneticileri tarafından görmezden geliniyor. Tepebaşı Belediyesi, Ahmet Fehminin adını bir parka verdi. Bu park, yakın tarihte açılacak. Parkta emeği geçen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Bolata teşekkür ederiz.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şehit Pilot Üsteğmen Fehmi, kabri başında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER