Şehit ve gazi aileleri için el

Şehit ve gazi aileleri için el emeklerini satışa çıkardılar -Giresun Meslek Yüksekokulu öğrencileri derslerde yaptıkları el emeklerini, geliri şehit ve gazi ailelerine bağışlanmak üzere kermeste satışa çıkardı -Galatasaray Yönetim Kurulu Üy


GİRESUN (A.A) - Giresun Meslek Yüksekokulu öğrencileri derslerde yaptıkları el emeklerini, geliri şehit ve gazi ailelerine bağışlanmak üzere kermeste satışa çıkardı.
     Ataparkta, Giresun Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezince düzenlenen kermeste, Giresun Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin derslerde yaptıkları el emeği ürünler satışa sunuldu.
     Vali Dursun Ali Şahin, kermesin açılışında yaptığı açıklamada, kermeste gördüğü kalabalıktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     İnsan hayatında güzel ve acı olayların hep birbirini takip ettiğini ifade eden Şahin, Gazilerimizin ve şehitlerimizin yakınlarının acılarını hafifletmek için Türkiye Cumhuriyeti elinden geleni yapıyor. Onların yakınlarını devletin değişik kademelerinde istihdam ediyor. Çünkü onlar bu vatan için canlarını seve seve bahşeden büyük şehitlerimiz, gazilerimizdir. Onlar için her şeyimiz feda olsun dedi.
     Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da şehit ve gazi ailelerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti.
     Bazı anlarda konuşmanın, düşünceleri ifade etmenin güç olduğunu ifade eden Attar, Giresun Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde ilk defa gerçekleştirilen etkinliğin gazi ve şehitlerin yakınlarına destek olmak için düzenlendiğini kaydetti.
     Şehit ve gazi ailelerinin imkan ve olanaklarının artırılması için çaba harcadıklarını vurgulayan Attar, şehit çocuklarının eğitim ve öğretimlerinin iyileştirilmesi için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını ifade etti.
     Kermesin açılışına Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Harp Malulü Şehit ve Gaziler Derneği yöneticileri, şehit yakınları ve gaziler ile Spor Toto Süper Ligde bu akşam yapılacak Orduspor-Galatasaray maçı için bölgede bulunan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak da katıldı.
     Şehit yakınlarının zaman zaman duygulu anlar yaşadıkları gözlenen kermeste, Abdurrahim Albayrak, takımının renkleri olan sarı-kırmızı duvar saati satın alarak kermese destek verdi.
     Albayrak, bu tür kermeslerin her yerde yapılmasını dilediklerini belirterek, kermesi hazırlayanlara ve kermese el emeklerini sunan öğrencilere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Veysel Kara / Dilek Sezen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Şehit ve gazi aileleri için el Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER