Şehit ve gazi yakınları için düzenleme

Şehit ve gazi yakınları için düzenleme -Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hızal: -Bu yeni kanunların şehit ailelerimize, gazilerimize ve gerçekten terörden mağdur olan ailelerimize hayırlı


SİVAS (A.A) - Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit aileleri ve gazilere yönelik özlük haklarının genişletilmesine yönelik yapılan düzenlemelerle ilgili Bu yeni kanunların şehit ailelerimize, gazilerimize ve gerçekten terörden mağdur olan ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim dedi.
     Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, şehit yakınları ve gazilere yeni haklar tanınması için bazı düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ülkemizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin özlük haklarının genişletilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ve Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmelerimizde şehit ailelerimizin ve gazilerimizin sorunlarını 40 maddelik olarak kendilerine verdik, bazı kanunlarda değişiklik yapıldı. İnşallah bundan sonraki günlerde tekrar görüşmelerimizi devam ettireceğiz.
     Şehit ve gazi yakınlarının haklarında yapılan iyileştirmelerle 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olan şehit yakınlarından ikisinin işe alınacağını, toplu taşıma araçlarından şehit ve gazi yakınlarının anne, baba, eş ve çocuklarının ücretsiz yararlanacaklarını ifade eden Hızal, bu kanun kapsamında olmayan şehit anne ve babalarından, malullük ve muhtaçlık şartı arandığını, yeni düzenlemeyle bu şartın ortadan kaldırıldığını, muhtaçlık belgesi istenmeyeceğini anlattı.
     Terör olaylarında sakatlanan, hayatını kaybeden kamu görevlilerinin de terörle mücadele kapsamına alınacağını belirten Hızal, Terör olayları sebebiyle göreve gidiş, dönüşler sırasında meydana gelen kazalar sonucu yaralanan, sakatlanan, hayatını kaybedenler terörle mücadele kapsamı altına alınacak. Maluliyeti sürekli olan gazilerimizin sağlık durumlarında meydana gelen değişikliğe göre malullük dereceleri değiştirilebilecek dedi.
     Terörle mücadele esnasında yaralanan ve tedavisi devam eden personele 1 yıl süreyle ödenen özel harekat ve operasyon tazminatı ödeme sürelerinin de 12 aydan 24 aya çıkarılacağını anlatan Hızal, Terörle mücadele görevlerini ifa ederken yaralanan kamu çalışanı ve sivillerin malullükleri kesinleşinceye kadar her türlü sağlık ve tedavi hizmetleri, katılım payı alınmaksızın yapılacak. Bu yeni kanunların şehit ailelerimize, gazilerimize ve gerçekten terörden mağdur olan ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şehit ve gazi yakınları için düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER