Şehitkamilde temizlikte yeni dönem

Şehitkamilde temizlikte yeni dönem -Plastik pedallı konteynerler caddelerde yerini aldı


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi, klasik çöp konteynerlerinin yerine kapaklı, plastik ve geri dönüşümü sağlanan konteynerleri caddelere yerleştirmeye başladı.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, özellikle kapaklarının açık olması dolayısıyla koku yayan ve kirli görüntüsüyle vatandaşların yaklaşmaya çekindiği metal konteynerlerin temizlik ekipleri tarafından yenileriyle değiştirildiği belirtildi.
     Pedallı ve plastik olan yeni konteynerler sayesinde vatandaşların hem çöp konteynerlerinin kapağını ellemek zorunda kalmayacağı hem de kapaklarının sürekli kapanır vaziyette olmasından dolayı etrafa kötü koku yaymayacağı ifade edildi.
     Açıklamada, Tamamıyla plastik oluşları nedeniyle de ses ve gürültü olayı yaşanmayacak. İlk etapta yaklaşık 510 adet dağıtılacak olan konteynerler daha sonra ilçenin her yerine konumlanacak denildi.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da çöp konteyneri değiştirilme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
     Öncelikle imarlı bölgelerde bu dağıtım işini gerçekleştiriyoruz. Çünkü bazı noktalarda vatandaş soba kullandığı için sıcak kül plastik malzemeye zarar verecektir. O yüzden önceliği doğal gaz ve kalorifer kullanan yerlere verdik. Fakat ilerleyen zamanlarda şehrin her noktasına yeni konteynerleri yerleştireceğiz.
     Amacımız görüntü kirliliği yaratan ve kötü koku yayan konteynerlerin yerine pedallı ve şık görünümlü plastik konteynerleri yerleştirerek, hem vatandaşımızın rahatsızlığını gidermek hem de oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırmak. Yeni konteynerler plastikten yapıldığı gibi aynı zamanda da geri dönüşümü olan, rengi ile de şık görünüme sahipler. Renkleri dolayısıyla da trafikte araç kullanan sürücülerin dikkatini dağıtmayacak türdeler. Modern bir Şehitkamil için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam ediyoruz.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Şehitkamilde temizlikte yeni dönem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER