Şehitler Derneğinden eleştirilere cevap

Şehitler Derneğinden eleştirilere cevap -Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Çiftçi: Dernek olarak kimsenin tarafı olmadık ve daima doğrunun, adaletin ve hukukun yanında olmayı tercih ettik


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Dernek olarak kimsenin tarafı olmadık ve daima doğrunun, adaletin ve hukukun yanında olmayı tercih ettik dedi.
     Çiftçi, dernek binasında şehit yakını ve gazilerle birlikte yaptığı açıklamada, terör sorununun çözümünün tüm siyasi partilerin katkısı ile mümkün olabileceğini belirtti.
     2008 yılından bu yana şehit ailelerinin ve gazilerin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden Çiftçi, derneklerine sadece şehit aileleri ve gazilerin üye olduğunu vurguladı.
     Geçtiğimiz hafta İç Anadolu Akil İnsanlar Grubunun Nevşehirde sivil toplum örgütleri ile gerçekleştirdiği istişare toplantısında bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti yöneticilerinin kendisine yönelik eleştirilerini değerlendiren Çiftçi, Dün PKK terör örgütü ile el ele olan, Beka Vadisinde buluşanların il başkanının bize milliyetçilik yapması, Türklük yapması ve bunun üzerinden dem vurması en iğrenç ve utanç verici bir hadisedir. Onunla kalmayıp bu terörist kesimini savunmak, kürsüden konuşma yapınca alkışlamak en nefret edilen ve düşündürücü bir hadisedir. O toplantıda yapılan aynen bu olmuştur diye konuştu.
     Çözüm süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, Türkiyenin yaklaşık 30 yıldır silahlı bir terör örgütü ile baş etmeye çalıştığını ancak ne teröristlerin amacına ulaşabildiğini ne de devletin zafer ilan edebildiğini ifade etti.
     Terörün stratejisinde ve taktik amaçlarında değişiklikler olduğunu dikkat çeken Çiftçi şunları kaydetti:
     Sebep üzerinde tartışmak, fırsat değerlendirmeye engel değil. Fırsat, barış ve huzur umutları içinde kırgınlıkları onarıp milleti tek bir irade halinde bir araya getirme fırsatıdır. Çevremiz tuzaklarla dolu ama aynı zamanda da fırsatlarla da doludur. Anahtar bu coğrafyada yaşayan insanların kendisini bir millet olarak hissetmesidir. Çözüm tüm siyasi partilerin katkıda bulunması ile mümkün. Eğer millet ile devlet özleştiğine dair çözüm üretemiyorsanız milleti yüceltmeniz çok zor olacak. Dernek olarak kimsenin tarafı olmadık ve daima doğrunun, adaletin ve hukukun yanında olmayı tercih ettik.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Şehitler Derneğinden eleştirilere cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER