Şemdinlide 2 kişi çığ altında kaldı

Şemdinlide 2 kişi çığ altında kaldı -Kaymakam Erdem: Ekiplerimiz çığ altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için yola çıktı


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesinde çığ altında kalan 2 kişinin kurtarılması amacıyla çalışma başlatıldı.
     Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Aşağı Kayalar köyüne bağlı Mağaraönü Mezrasında, 2 kişinin çığ altında kaldığını söyledi.
     Kar ve fırtına nedeniyle çığ altında kalanlara ulaşılamadığını ifade eden Erdem, Mezrada çığ düşmesi sonucu, 2 vatandaşımızdan haber alamıyoruz. Ekiplerimiz çığ altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için yola çıktı diye konuştu.
    
     -3 ev çığ altında kaldı-
    
     Yeni Mahallede ise İsmet Sönmez, Ekrem Avcı ve Metin Özere ait evlerin üzerine çığ düştü. Vatandaşların çığı erkenden fark ederek evlerini boşaltması üzerine ölen ya da yaralanan olmadı.
     Evi çığ altında kalan Ekrem Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerinin çığ altında kalmasıyla mağdur olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Gördüğünüz gibi evimiz çığ altında. Zor durumda ve mağduruz. Çocuklarımızı komşularımızın evine götürdük. Yakacaklarımız ve yiyeceklerimiz çığ altında kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çığ geldiğinde biz evdeydik. Çok şükür canımıza zarar gelmedi, çocukları kurtardık.
    
     Muhabir: Yakup Bay / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şemdinlide 2 kişi çığ altında kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER