Şemdinlideki çatışma

Şemdinlideki çatışma -Şehit jandarma astsubay Bostancının Çorumdaki baba evinde yas var


ÇORUM (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan jandarma astsubay Mehmet Bostancının (30) Çorumdaki baba evinde yas var.
     Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında, terör örgütüne yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Bostancının, Bayat ilçesi Yatukçu Mahallesindeki evine gelen Merkez Komutanlığı yetkilileri, yakınlarına acı haberi verdi.
     Acı haber üzerine şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.
     Fenalık geçiren şehidin annesi Hacer ve babası Sadık Bostancı ile diğer aile bireylerine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
     Beş kardeşin en küçüğü olan şehit Mehmet Bostancının baba evine gelen Çorum Valisi Sabri Başköy de başsağlığı dileklerini iletti.
     Vali Başköy, şehidin naaşının yarın sabah saatlerinde Vandan uçakla Amasyanın Merzifon Havalimanına götürüleceğini, buradan da karayoluyla Çoruma getirileceğini, ikindi vakti kılınacak namazın ardından defnedileceğini belirtti.
     Yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını dile getiren Vali Başköy, Keşke olmamış olsaydı ama netice itibariyle şehit. Şehitlik peygamberlikten sonra en yüksek mertebe. Buna böyle inanıyoruz. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet etsin. Allah şefaatine hem sizi hem bizi nail eylesin dedi.
     Şehidin babası Sadık Bostancı ise Allah rahmet eylesin, eş, dost, vatan sağolsun dedi.
     Şehidin eniştesi Ömer Köken de çatışma olayını televizyonda haberlerden öğrendiklerini, şehitlerin isminin açıklandığında ise isim benzerliği olabileceğini düşündüklerini ancak sonrasında da acı haberin kendilerine ulaştığını ifade etti.
     Şehit Bostancının evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay - Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Şemdinlideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER