Şemdinlideki patlama

Şemdinlideki patlama -BDP Hakkari Milletvekili Canan: Bunu tasvip etmek mümkün değil. Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyoruz


HAKKARİ (A.A) - BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Şemdinli ilçesindeki patlamada hayatını kaybeden çocuğun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulunan Canan, daha sonra beraberindekilerle olayda yaşamını yitiren 11 yaşındaki Farıs Demircanın ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu.
     Daha sonra iş yerleri zarar gören esnafı dolaşan Canan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bunu tasvip etmek mümkün değil. Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyoruz dedi.
     Kasım ayı içerisinde ilçede üzücü hadiselerin cereyan ettiğini söyleyen Canan, şöyle konuştu:
     İnsanların hayatını kaybettiği olaylar ve acılı günler yaşandı. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyoruz. Parti olarak şiddetin karşısında olduğumuzu, insan hayatını, özellikle sivil insanların hayatının çok değerli olduğuna inanıyoruz. Bu tür olaylar karşısında hepimiz üzüntülüyüz ve acı duyuyoruz.
     Canana Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Tacettin Sefalı ve BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş eşlik etti.
    
     Muhabir: Yakup Bay / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şemdinlideki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER