Semt pazarında çalışan kadınlara eğitim

Semt pazarında çalışan kadınlara eğitim


DİYARBAKIR (A.A) - Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi ile Ana Çocuk Sağlık Merkezince semt pazarında çalışan kadınlara eğitim verildi.
     Bağlar Belediyesi Konferans Salonunda yapılan eğitim seminerinde kadınlara toplumsal cinsiyet rolleri ve hijyen konulu eğitim verildi.
     Ana Çocuk Sağlık Merkezi çalışanlarından Evin Serin, kadınlara hijyen konulu eğitimi verirken, sosyolog Yıldan Altun da toplumsal cinsiyet rolleri arasındaki farklar hakkında bilgiler verdi.
     Kadınların çalışma yaşamı, sağlık, siyaset, eğitim ve medya alanında eşitsiz yaklaşımla karşı karşıya olduğunu belirten Altun, şöyle dedi:
     Toplumsal cinsiyet ve biyolojik cinsiyet birbirinden farklı şeyler. Biyolojik cinsiyet anatomik olarak kadın ve erkek olarak dünyaya gelmek demektir. Toplumsal cinsiyetin toplum tarafından kadın ve erkek olarak nasıl davranılması gerektiği, nasıl yaşanması gerektiği konularında biçilmiş roller olarak değerlendiriliyor.
     İsim konulurken kadınlara daha çok duyguyu, sevgiyi, doğayı anlatan isimler seçilirken, erkeğe ise tam tersi daha çok yıkımı, sertliği, gücü, kuvveti anımsatan isimler verilmektedir. Bundan dolayı daha çok çalışmalı, daha bilinçli hareket ederek toplumdaki bu kalıpları kırmalıyız.
     Kadınların da sorunlarını aktardığı eğitimin farklı konularda devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Semt pazarında çalışan kadınlara eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER