Serikte deve güreşleri yapıldı

Serikte deve güreşleri yapıldı -Antalyanın Serik ilçesinde yapılan ve elde edilen gelir bir köye içme suyu hattının yapılması için kullanılacak deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu


ANTALYA (A.A) - Serik ilçesinde yapılan ve elde edilen gelir bir köyün içme suyu hattının yapılması için kullanılacak deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.
     Aspendos Antik Tiyatrosunun yanındaki alanda düzenlenen ve elde edilen gelirin Sarıabalı köyünde içme suyu hattı inşası için kullanılacak deve güreşlerine 30 deve katıldı. Renkli görüntülere sahne olan güreşlerde, birbirleriyle mücadele eden develerin zaman zaman seyircilerin bulunduğu bölümlere doğru kaçması, kısa süreli paniklere yol açtı.
     Güreşler hakkında bilgi veren Sarıabalı köyü muhtarı Nail Sargın, güreşlerde 30 devenin mücadele ettiğini, elde edilen gelir ile köylerine içme suyu hattı yapılacağını bildirdi.
     Deve güreşlerinin ata sporu olduğunu kaydeden Sargın, organizasyon sayesinde gençlerin de deve güreşlerini tanıma fırsatı bulduklarını anlattı. Sargın, güreşlere Antalyanın bazı ilçeleri ile Aydın, Muğla ve İzmirden de develerin katıldığını sözlerine ekledi.
     Öte yandan güreşleri AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Kösenin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.
     Aspendos Antik Tiyatrosunu gezmek için bölgeye gelen bazı turistler de güreşleri izledi. Özellikle Japon turistler deve güreşlerine oldukça ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Serikte deve güreşleri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER