Sevgi Evlerindeki çocuklar sıra gecesinde eğlendi

Sevgi Evlerindeki çocuklar sıra gecesinde eğlendi


BİLECİK (A.A) - Bilecik Müftülüğü, Sevgi Evlerinde barınan çocuklara sıra gecesi etkinliği düzenleyerek, çiğ köfte ikram etti.
     Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitimi Kısım Şefi Osman Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla tanışmak, kaynaşmak ve farklı bir atmosfer yaşatmak amacıyla sıra gecesi organizasyonunu düzenlediklerini bildirdi.
     Aile yapısı ve değerlerinin korunması, gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak üzere aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden sorunlar hakkında toplumun duyarlı kılınması, koruyucu, önleyici sosyal hizmetlerin etkinliğinin aktarılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandığını dile getiren Turan, şöyle konuştu:
     Protokol kapsamında Sevgi Evlerinde kalan çocukları ziyaret ettik. Aile, çocuk, genç, yaşlı ve özürlü bireylerin bilinçlendirilmesi ile sosyal destek sistemlerinin güçlendirilerek problemlerin çözümüne katkı sağlamak istedik. Müftülük olarak her zaman çocukların yanında ve çok yakın olduğumuzu bilmelerini, bir arkadaş, bir kardeş, bir ağabey olarak görmelerini istiyoruz. Bu tür çeşitli sosyal faaliyetler yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza bir nebze olsun hoş vakit geçirmeye vesile olmuşsak ne mutlu bize.
     Turan, imam hatiplerden oluşan grubun, Kuran-ı Kerimden ayetler, ilahi ve kasideler okumasının ardından ney, ud ve bağlamayla şiir, türkü ve halay eşliğinde imam ve müezzinlerin çiğ köfte yoğurduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Sevgi Evlerindeki çocuklar sıra gecesinde eğlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER