Seyfe Gölü balıkları ile de cazibe

Seyfe Gölü balıkları ile de cazibe merkezi oluyor -Martıları, angıtları, pelikanları ve ördekleri ile ünlü Seyfe Göletinde eşsiz tabiat güzelliği eşliğinde olta balıkçılığı yapılıyor


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Martıları, angıtları, pelikanları ve ördekleri ile ünlü Kırşehirin Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti bölgesindeki Seyfe Göletinde eşsiz tabiat güzelliği eşliğinde olta balıkçılığı yapılıyor.
     Seyfe Gölü ve Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tuzlu suda kuşların, tatlı suda ise balıkların ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunduğunu söyledi.
     Kuş Cennetinin hemen yanındaki Seyfe Göletine bir kaç yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 15 bin balık atıldığını ifade eden Çetiner, Kuş Cennetine gelenlerin, gölette de olta ile balık tuttuğunu dile getirdi.
     Çetiner, şöyle konuştu:
     Seyfe Gölü civarında 2 önemli unsur var. Bir tarafta tuzlu su, bir tarafta tatlı suyumuz var. Bu tatlı suyumuz Seyfe Göletinde oluyor ve aynı zamanda gölü besleyen bir unsur. Bu göletimiz, göle hem katkı sağlıyor hem de güzellik katıyor. Biz buraya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte geçtiğimiz dönemde 15 bin yavru balık bıraktık. Bunlar büyüdü. Şuan 2-3 kilo ağırlığında balık çıkıyor. Balıkçılar da artık Seyfeye ve gölete akın etmeye başladılar. Artık olta balıkçılığı yapılıyor.
    
     -Seyir terasları ve konaklama yerleri yapılmalı-
    
     Seyfenin bir cazibe merkezi olmaya başladığına dikkati çeken Çetiner, insanların buraya geldiğinde, gözlem yapabilme olanakları olması için seyir terasları ve konaklama yerleri olması gerektiğini vurguladı.
     Seyfe Gölünde, kuşları çıplak gözle izleme imkanı da olduğunu anlatan Çetiner, kuşlara sahip çıkıldığı takdirde, ilerde ekmek atarak beslenecek duruma gelinebileceğini aktardı.
     Göletteki su seviyesini korumaya çalıştıklarını ifade eden Çetiner, şöyle konuştu:
     Seyfe bir cazibe merkezi olmaya başladı. Bunu daha çok tanıtmak ve detaylandırmak istiyoruz. Göl önceden tamamen kurumuştu. İnsanlar gölün hala kuru olduğunu zannediyorlar. Gölde genelde ağırlıklı olarak sazan balığı var. Biz çeşitliliği fazla deneyemedik. Çünkü mevcudu korumaya çalışıyoruz. Hatta zaman zaman göletimizdeki su azalıyor. Şuanda bütün cabamız suyun seviyesini kontrol edebilmek. Tabi, göldeki su seviyesini sabitlediğimiz zaman diğer çeşitler için araştırmaya gireceğiz. Şuan ilk amacımız göletteki su seviyesini korumak.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Seyfe Gölü balıkları ile de cazibe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER