Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesi

Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesi -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Kütahya ilinde 113 kişilik personel alımı ile ilgili işlemler, santral özelleştirme programına alınmadan önce başlatılarak neticelendirilmiştir


KÜTAHYA (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Seyitömer Termik Santraline personel alımıyla ilgili işlemlerin, santral özelleştirme programına alınmadan başlatılarak sonuçlandırıldığını bildirdi.
     MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Yıldızın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı önergede, özelleştirme sürecinde santrale işçi alımının yapılmasına ilişkin gerekçeleri sordu.
     Yıldız, enerji arz güvenliğinin sağlanması ve santrallerde olası arızalara anında müdahale edilmesi için santrallerden o yıl emeklilik, istifa ve diğer nedenlerle ayrılan personele göre bir sonraki yıl görevlendirilecek teknik personel ihtiyacının belirlendiğini ve işletmeler tarafından her yıl sonu itibariyle Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğüne bildirildiğini belirtti.
     Personel ihtiyaçları dikkate alınarak Hazine Müsteşarlığı tarafından her yıl yayımlanan Finansman Kararnamesi çerçevesinde Hazine Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve özelleştirme kapsamına alınan santraller için Özelleştirme İdaresinden gerekli izin ve olurlar alındığı bilgisini veren Yıldız, şunları kaydetti:
     Kütahya ilinde 113 kişilik personel alımı ile ilgili işlemler, santral özelleştirme programına alınmadan önce başlatılarak neticelendirilmiştir. Bahse konu santrallerin özelleştirilmesi 1 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandığı şekliyle 2015 yılı sonuna kadar olan bir süreci kapsamaktadır. Seyitömer ve Tunçbilek termik santralleri ile Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) Müessesesinin 2013 yılı personel ihtiyaçları, Türkiye genelindeki diğer termik ve hidroelektrik santrallerimizin ihtiyaçları ile değerlendirilerek önümüzdeki nisan-mayıs aylarında belirlenecek ve alımlar gerçekleştirilecektir. Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü tarafından şirketimize intikal ettirilen listelere göre 761 kişi nihai listeye girmiş ve Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan sınava davet edilmiştir. Kütahya ilindeki santrallerimize alımı yapılan 113 kişilik personelin 49u SLİ Müessesesinde, 51i Seyitömer Termik Santralinde, 13ü Tunçbilek Termik Santralinde çalıştırılacaktır. Bu sınavlar neticelenmiştir. Asil ve yedek adaylara tebligatlar yapılmış ve adaylar kazandıkları işletmelerde görevlerine başlamıştır. Bu nedenle, sınavın iptali mümkün değildir.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER