Şeymanur Kocanın Türkiye rekoru kırması

Şeymanur Kocanın Türkiye rekoru kırması -Vali Mayda, Koca ve Abişi makamında kabul etti


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunca Antalyada düzenlenen Havalı Silahlar Federasyon Kupasında 384 puanla Türkiye rekoru kıran Şeymanur Kocayı kabul etti.
     Kocanın antrenörü Coşkun Abiş ve milli sporcu Mehmet Abişin de katıldığı ziyarette konuşan Vali Mayda, gençlerin hem akademik hem de sosyal alanda başarılı olmalarını istediklerini belirtti.
     Sporu başarının temeli olarak gördüklerini ifade eden Vali Mayda, İki Türkiye şampiyonumuzu karınca kararınca Valilik olarak ödüllendirdik. Biz çocuklarımızın hem akademik anlamda hem de sosyal alanda başarılı olmalarını istiyoruz. Gelişim hem zihni olarak hem de fiziki olarak olsun istiyoruz. Çocuklarımızın hem bilimsel, hem de sosyal olarak eğitilmesini istiyoruz. Dolayısıyla hem sağlıklı bir gelişim, hem de başarılı bir gençlik elde etmiş olacağız. İyi bir gençlik, iyi bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz dedi.
     Şeymanur Kocanın iyi bir derece elde ettiğini kaydeden Vali Mayda, şunları söyledi:
     Gençlerimiz güzel bir başarıya imza attılar. Şeymanur kızımız Türkiye birincisi olduğu gibi rekoru da kırdı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde kendi rekorunu da kırmak suretiyle tam puan alıp ilimize döner. O zaman da spor tesislerimizden birisine ismini vermek isteriz. Mehmet Abiş de Türkiye şampiyonu oldu. Biz toplumumuzda bu geçlerin değerlendirilmesini bekliyoruz. Bu başarının diğer spor branşlarında da gerçekleşmesini istiyoruz. Bizlere, çocuklarımıza ve eğiticilerimize çok büyük görev düşüyor. Bu konularda biz il ve ülke olarak iddialı olmalıyız. Bu başarılar Avrupada ve dünyada da tezahür etmeli. Çocuklarımıza, sporcularımıza güvenimiz tamdır.
     Vali Mayda, daha sonra sporculara altın hediye etti.
     Ziyarette Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyaslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Şeymanur Kocanın Türkiye rekoru kırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER