SGKdan yeni dönem uygulamaları

SGKdan yeni dönem uygulamaları -SGK Bodrum Merkez Müdür Vekili Ali Baki Gerçeker, yeni değişiklikler hakkında bilgi verdi


MUĞLA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bodrum Müdür Vekili Ali Baki Gerçeker, Sosyal Güvenlik Kurumunda uygulanmaya başlanan yenilikleri anlattı.
     Gerçeker, yaptığı açıklamada, emekliliğine 1 ile 2 yıl kalan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi sigortalıların birleştirilecek hizmetleri varsa, müdürlüğe müracaatları halinde hizmet birleştirme işlemlerinin yapılacağını belirtti.
     Böylece emekli olacakları tarihte aylık bağlama işlemlerinin en kısa sürede sonuçlanması sağlanmış olacaklarını anlatan Gerçeker, ayrıca SGK Muğla Müdürlüğü web sayfasının hizmete girdiğini, web sayfasındaki Canlı Destek hattının sigortalılara hizmet vermeye başladığını ifade etti.
     Gerçeker, SGKnın hizmete geçirdiği online sistem ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
     Kurumumuz 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Doküman Yönetim Sistemine (DYS) geçecek. DYS ile müdürlüğümüze gelen tüm evrakların bilgisayar sisteminde tarama işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemle evrak online olarak memura gönderilmekte ve sonuçlanan işlemler yine elektronik ortamda imzalanmaktadır. Böylece zaman kaybı azaltılmış, iş ve işlemlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlanması sağlanmıştır.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SGKdan yeni dönem uygulamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER