SGK Yalova İl Müdürü Gencer:

SGK Yalova İl Müdürü Gencer: -"Ülke genelinde kayıt dışılık oranı yüzde 38lere inmişti. Bizde bu oran yüzde 19-20lerde"


YALOVA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Ali Gencer, ülke genelinde kayıt dışılık oranının yüzde 38 olduğunu, Yalovada ise bu oranın yüzde 19-20lerde olduğunu söyledi.
     Gencer, gazetecilere açıklamada, kayıt dışı istihdama karşı önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Herkesin kayıt altına alınması için çalıştıklarının vurgulayan Gencer, "Ondan dolayı kurumumuz kayıt dışı ile mücadelede oldukça ciddi. Alo 170 hattımız var. Vatandaşlarımız bu hatta başvurabilir. Denetim elemanlarımızla gerekli olan her şeyi yapıyoruz. Ülke genelinde kayıt dışılık oranı yüzde 38lere inmişti. Bizde bu oran yüzde 19-20lerde. Yani oldukça iyi konumdayız ve bu konuda ülke genelinde ilk üçteyiz. Her iş yerinin başına bekçi dikemezsiniz. Herkesin bu konuda bilinçli olması lazım" dedi.
     Çalışan ve emekli sayısının Yalovada neredeyse eşit olduğunu, bunun da sıkıntılar yarattığını dile getiren Gencer, "Sosyal güvenliğin uluslararası standartlara göre her 4 çalışana 1 emeklinin olması gerekiyor, ama Yalovada neredeyse bu rakam eşit. Çalışan ve emekli sayısı aynı. Bu da tabii aktüeryal denge üzerinde ve sürdürülebilirlik açısından sıkıntı yaratıyor. Ancak her şeye rağmen yaptığımız çalışmalarla kurumun performans hedeflerine ulaşıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber SGK Yalova İl Müdürü Gencer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER