Sıcaktan bunalan yaylaya kaçıyor

Sıcaktan bunalan yaylaya kaçıyor -Türkiyenin en sıcak yerlerinden Çukurovada yaşayan vatandaşlar, sıcakların artmasıyla serin bir Ramazan geçirmek için yaylalara akın etti -Akçatekir Belediye Başkanı: Adana ve Mersinde yaşaya


ADANA (A.A) - Emrah Yorulmaz - Türkiyenin en sıcak yerlerinden Çukurovada yaşayan vatandaşlar, sıcakların artmasıyla serin bir Ramazan geçirmek için yaylalara akın etti.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiyenin hava sıcaklığı ve aşırı nem açısından en bunaltıcı iklimsel koşullarına sahip yerlerinden Çukurovada, yaz aylarında şehir merkezinden yaylalara adeta göç yaşanıyor.
     Okulların tatil olması, sıcakların artması ve Ramazanın Temmuz ayına denk gelmesinden dolayı Adanalılar, serin olan yaylalara göç etmeye başladı. Yöre insanının yanı sıra Türkiyenin değişik bölgelerinden ve hatta yurt dışından gelen konuklar tarafından da tercih edilen yaylalardaki nüfus, hafta sonlarında 2-3e katlanıyor.
     Adanaya 85 kilometre, Mersine ise 105 kilometre uzaklıktaki bin metre rakıma sahip Akçatekir Yaylası, en fazla göç alan yaylalar arasında yer alıyor.
     Sahip olduğu iklim özellikleri dolayısıyla yazları yoğun göç alan Akçatekir Yaylasının kışın 500-600 civarında olan nüfusu, yaz aylarında aldığı göç dolayısıyla 200 binlere ulaşıyor.
    
     -Yazları nüfusu 100 kat artıyor-
    
     Akçatekir Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, köy olan Akçatekirin 1992de alınan kararla belediye olduğunu belirterek, vatandaşların Çukurovanın kavurucu sıcaklarından korunmak ve serin bir Ramazan geçirmek için Akçatekir Yaylasına akın ettiğini söyledi.
     Yaylada 6 mahalle, 49 cami, bin sokak ve çok sayıda süper market bulunduğunu anlatan Kılınçkaya, 20 binin üzerinde konutun bulunduğu yaylanın resmi nüfusunun 2 bin 836 olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Yaz aylarında yaylanın nüfusu 200 binlere ulaşıyor. Adana ve Mersinde yaşayan vatandaşlar yazın kavurucu sıcağından kaçmak amacıyla Akçatekiri tercih ettiği için yaylanın nüfusu 100 katı artıyor. Kış aylarında burada belediye çalışanları, bekçiler, emeklilerden oluşan ortalama 150 hane kalır. Gerçekten Allah buraya çok güzel bir doğa vermiş. Serin bir ağacın gölgesinde oturmak isteyen, evinin önünde meyve toplamak isteyen herkes burayı tercih ediyor. Özellikle emekliler buraya çok geliyor. Yazları serin geçirmek isteyen herkes okul bittiği zaman buraya geliyor. Bu yıl Ramazanın Temmuz ayına denk gelmesinden dolayı yoğunluk daha fazla.
     Akçatekirin herkesin yaşamak isteyebileceği gibi bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Kılınçkaya, yazları artan nüfustan dolayı hizmet vermekte zorlandıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Sıcaktan bunalan yaylaya kaçıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER