Şifa Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Şifa Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Üniversitelerin tematik olması, gözetmemiz gereken ilkelerden biri -Tıp, teknik, sosyal bilimler, hatta sanat alanında yoğunlaşmış üniversitelere ihtiy


İZMİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, üniversitelerin tematik olmasının, gözetilmesi gereken ilkelerden olduğunu belirterek, Tıp, teknik, sosyal bilimler, hatta sanat alanında yoğunlaşmış üniversitelere ihtiyacımız var dedi.
     Şifa Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı, Kültür ve Turizm Bakanı Günayın da katıldığı törenle açıldı.
     Günay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Şifa Üniversitesinin yeni kurulmuş olmasına karşın arkasında 30 yılı aşkın bir vakıf geleneği ve hastaneler zinciri bulunduğuna işaret ederek, Şifa Üniversitesinin, sağlık alanına eğilmiş, tematik bir üniversite olmasının da ayrı bir önem arz ettiğini söyledi.
     Türkiyedeki üniversite sayısının, 170lerin üzerine çıktığını, bu noktada bazı ilkelere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Günay, Üniversitelerin tematik olması, gözetmemiz gereken ilkelerden biri. Tıp, teknik, sosyal bilimler, hatta sanat alanında yoğunlaşmış üniversitelere ihtiyacımız var. Her şeyi kendi çatısı altında gerçekleştirmeye çalışmak biraz geride kalan bir model olmaya başladı. Şifa Üniversitesinin çalışmaları, sağlık eğitimi ve sağlık uygulaması temeli üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor şeklinde konuştu.
     Günay, bu yaklaşımın, Türkiye için önemli olduğu gibi EXPO 2020 organizasyonuna Herkes için Sağlık. Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar sloganıyla aday olan İzmir için de çok önemli olduğunu dile getirerek, İzmir EXPO 2020 adayı. İzmirin bütün sektörlerle hedefe varması için çalışıyoruz. Sloganımız, Herkes için Sağlık. Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar. Bu nedenle sağlık hedefi İzmirde özel olarak çalışılması gereken bir proje. Üniversitelerimizin sağlık alanında çalışan bütün birimlerinin bu hedefi yakalama konusunda bizimle işbirliği yapması çok önemli ifadesini kullandı.
    
     -Türk Tabipler Vakfından doğan üniversite-
    
     Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş ise 12 Aralık 2010da kurulan Şifa Üniversitesinin, 1979 yılında kurulan Türk Tabipler Vakfının bu günlere yansıması olduğunu söyledi.
     Üniversitenin koşullarını her geçen gün artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Ateş, 5 yıl içinde 100 milyon lira yatırım planlandığını kaydetti.
     Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan da ilk senesinde 246 öğrenciyle yola çıkan üniversitenin ikinci yılında 20si yabancı, 275 yeni öğrenci kabul ettiğini, 16sı profesör, toplam 93 öğretim üyelerinin bulunduğunu bildirdi.
     Konuşmaların ardından, Günay ve beraberindekiler, Şifa Üniversitesinde yeni akademik yılını, kurdele keserek temsili olarak açtı.
     Açılışın ardından üniversitenin tıp fakültesi öğretim birimlerini gezen Günay, bir hasta maketi üzerinde enjeksiyon uygulaması yaptı.
     Törene, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın da katıldı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Şifa Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER