Sigara tiryakileri bağımlılıktan fındıkla kurtulacak

Sigara tiryakileri bağımlılıktan fındıkla kurtulacak -Düzce Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan projeyle, sigara paketleri şeklindeki ambalajlara doldurulan fındıkları tüketen tiryakilerin bağımlılıktan kurtulması hedefl


DÜZCE (A.A) - Ömer Ürer - Düzce Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan projeyle, sigara paketleri şeklindeki ambalajlara doldurulan fındıkları tüketen tiryakilerin bağımlılıktan kurtulması hedefleniyor.
     Türkiyedeki fındık üretiminin yüzde 24ünü karşılayan Düzcede fındık tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli projeler geliştiriliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan proje ile sigara paketleri şeklindeki ambalajlara doldurulan fındıkları tüketen tiryakilerin bağımlılıktan kurtulması amaçlanıyor.
     Yerel bir girişimci, seri üretime geçerek sigara paketi şeklindeki ürünleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
    
     -Cepte artık sigara değil, fındık taşıyalım-
    
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, AA muhabirine ilde faaliyet gösteren bir işletme ile fındığın iç piyasada pazarlanması ve insanlara sağlıklı şekilde sunulması için çalışma başlattıklarını söyledi.
     Fındığın şifalı bir ürün olduğuna dikkati çeken Budak, Gerçekten de bir avuç fındık bir günde insan için çok sağlıklı ve verimli hale dönüştü. Bir avuç fındığı Düzcede sigara paketine koyduk. İnsanlarımıza diyoruz ki Buyurun, sigara paketinde sigarayı bırakın, sigara paketindeki Düzce fındığını alın, bir paket Düzce fındığı size iyi gelir, sağlıklı beslenin şeklinde konuştu.
     Cepte artık sigara değil, fındık taşıyalım diyen Budak, Şimdiden tüm insanlarımıza sesleniyoruz. İhtiyacınız olduğu zaman bir fındık size çok iyi gelecektir. Sigara paketindeki fındıktan herkesi almaya davet ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Üretime geçecek olan firmayı destekleyeceklerini anlatan Budak, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu şekilde iç piyasada fındığı tüketmeyi planlıyoruz. Daha doğrusu sadece fındık değil, bütün yaptığımız işleri özellikle Düzcede yetişen özgün bitki türlerini (ıhlamur, kekik, nane, böğürtlen) paketlersek ve marka olursak bundan kazanç elde ederiz ve bu istihdama dönüşür. İşte markalaşmadaki önemimiz bu. Şimdi Düzcedeki fındığı marka yaptık. Sigara paketine koyduk ve insanların sağlığı için hizmete sunduk.
     Sigarayı bırakmayı herkese tavsiye ediyoruz. Düzceye gelerek bize ulaşmaları halinde herkese bir fındık paketini ücretsiz veriyoruz.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sigara tiryakileri bağımlılıktan fındıkla kurtulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER