Siirtte, Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

Siirtte, Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması


SİİRT (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Siirtli ortaöğretim öğrencileri 14 proje ile katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih alanında Vanda gerçekleştirilecek proje yarışmasına 8 ilden 330 proje ile başvuruda bulunulduğunu ifade ederek, gerçekleştirilen eleme sonunda belirlenen 75 projeden 14ünün Siirtli öğrencilere ait olduğunu söyledi.
     Sergide Siirtten Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Siirt Lisesi, Selami Değer Anadolu Lisesi, 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırladığı projelerin yer alacağını anlatan Suay, Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi 4er projeyle sergiye katılarak büyük başarı sağladı. Ayrıca yine Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen, Bu Benim Eserim Proje Yarışması için Siirtin 38 projesi onaylanarak tamamı akademisyenlerden oluşan Bölge Bilim Kuruluna gönderildi. Yarışmada, Vanın 43, Ağrının 29, Şırnakın 29, Muşun 20, Bitlisin 20, Hakkarinin 12 ve Batmanın da 5 projesi onaylandı dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirtte, Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER