Siirtte Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı

Siirtte Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı yapıldı


SİİRT (A.A) - Siirtte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca koruyucu aile sisteminin yaygınlaşması için yürütülen Gönül Elçileri projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde yürütülen ve Siirti de Vali Ahmet Aydının eşi Arzu Aydının temsil ettiği projenin tanıtımı için valilik toplantı salonunda Vali Aydın başkanlığında bir toplantı düzenlendi.
     Vali Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, koruyucu aile hizmetinin korunmaya muhtaç çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmeleri bakımından önemli olduğunu belirterek, valilik olarak bu konuya özel bir önem verdiklerini, bu çocukların yurt ve yuvalarda büyümelerine gönüllerinin razı olmadığını söyledi.
     Her çocuk gibi kurumda kalan çocukların da sıcak bir aile atmosferinde sevgi ve şefkat duygularını tadarak yetişmesini istediklerini ifade eden Aydın, Devletimizin koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlarımıza önemli destekleri söz konusu. Sayın Emine Erdoğanın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri projesi kapsamında kampanya tanıtım çalışmalarının yanı sıra, toplantı ve çeşitli eğitimler de düzenlenecek dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, Siirtte 11 aile yanında kalan 22 çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandığını kaydederek, koruyucu aile sayısı bakımından bir çok ilden ileri durumda olduklarını, bu sayıyı arttırmak için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
     Aile ve sosyal politikalardan sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Pala ise, koruyucu aile hizmetlerinden yararlanan çocuk sayısını arttırmak amacıyla, ilde yetiştirme yurdunda kalan 69 çocuk ile çocuk evlerinde korunma altında olan 38 çocuk hakkında çalışma başlatıldığına dikkati çekerek, yapılan yönetmelik değişikliği ile çocukların bakımları için ödenen ücretlerde de önemli iyileştirmeler yapıldığını vurguladı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER