Siirtte aşure günü etkinliği

Siirtte aşure günü etkinliği -Prof. Dr. Sırma: İslam aleminin çektiği sıkıntı dini bilmememizden ve ondan uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor


SİİRT (A.A) - İslam tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, İslam aleminin çektiği sıkıntı dini bilmememizden ve ondan uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor dedi.
     Aşure günü dolayısıyla İlim Yayma Cemiyeti Siirt Seyyid Ahmed Bedevi Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Sırma, Kerbeladan günümüze kadar İslam aleminin yaşadığı sıkıntıları anlattı.
     Tunus, Libya, Mısır ve son olarak Suriyede insanların birbirlerini öldürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Sırma, şöyle konuştu:
     Kerbelada karşı karşıya gelenler düşman değillerdi. Başka bir yerden oraya gelmemişlerdi. Daha acısı Hz. Hüseyinin karşısındaki komutan Ömer Bin Saad Bin Ebi Vakkasdı. Onun hem uzaktan akrabası hem de çocukluk arkadaşıydı. Bunları karşı karşıya getiren nedeni bulmadıkça günümüzde İslam aleminin çektiği sıkıntıyı çözemeyiz. Ölene ve öldürene bakıyorsunuz, ikisinin de adı Ahmet, Mehmet, Hüseyindir. Bunlar birbirlerini neden öldürüyorlar- Önemli olan budur. Müslümanlar dinlerini bilmiyor ve ondan uzaklaşmıştır. Müslümanlar neye inandıklarını bilmiyorlar. İslam coğrafyasının çektiği sıkıntının nedeni burada yatıyor. Dinimizi öğrenirsek bu sıkıntılar sona erecek.
     Ülkemizde ve özellikle bölgemizde yaşanan olaylara da değinen Prof.Dr. Sırma, Bunda dinden uzaklaşmamızın yanı sıra aramıza sokulmak istenen etnik milliyetçilik duygusu yatmaktadır diye konuştu.
     Prof. Dr. Sırma, konferansı dinleyen öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve kendilerini iyi yetiştirmelerini tavsiye etti.
     Yurtta kalan öğrencilerin yanı sıra Milli Eğitim Şube Müdürü Cengizhan Başaran ve Milli Eğitim Denetmenler Kurulu Başkanı Kamber Kızbaşın da dinlediği konferans sonrasında davetlilere aşure dağıtıldı.
    
     Muhabir Zekeriye Güneş-Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Siirtte aşure günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER