Siirtte bayan futbolunu yaygınlaştırma paneli düzenlendi

Siirtte bayan futbolunu yaygınlaştırma paneli düzenlendi


SİİRT (A.A) - Siirtte bayanlar arasında futbolun yaygınlaştırılması amacıyla panel düzenlendi.
     TFF ve Siirt ASKF işbirliği ile, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen panele TFF Kadın Futbol Müdürü Dr. Erden Or, Kadınlar Futbol ligi Milli Antrenörü Necla Güngör ve TFF Çocuk ve Eğitim Uzmanı Aktuğ Sönmez KATILDI.
     Erden Or, futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yönelik yürütülen eğitim ve tanıtım çalışmaları sonucunda kısa sürede kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek Bu noktada Türkiye-de Futbol Federasyonunun, kulüplere verdiği desteğin yanı sıra, kadın futbolu alanında antrenör eğitimine, sporcuların gelişimine yönelik pek çok çalışma yürütülüyor. Kadın futbolu ile ilgili Türkiyenin çeşitli illerinde panel ve seminerler düzenleniyor. Proje kapsamında belirlenen 8 pilot ilden biri de Siirt ilimizdir. Bayanlar futbol takımının Siirtte kurulmuş olması da ayrı bir önem taşıyor dedi.
     Kadınlar Futbol ligi Milli Antrenör Necla Güngör, futbolun sadece erkek oyunu olduğu şeklindeki algıyı yıkmaya çalıştıklarını ve kız çocuklarının futbol oynamasını teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.
     TFF Çocuk ve Eğitim Uzmanı Aktuğ Sönmez de TFF tarafından Milli Eğitim Bakanlığına ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine okul kulüp iş birliği ile ilgili yetenekli sporcuların tespit edildiğini bu yetenekli çocuklara futbol ile ilgili eğitim desteği verildiğini ve okullara malzeme yardımı yapıldığını söyledi.
     Panel, kız sporculara malzeme yardımının yapılmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirtte bayan futbolunu yaygınlaştırma paneli düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER