Siirtte konaklama sıkıntısı

Siirtte konaklama sıkıntısı -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın gezisi öncesinde kentte konaklama sıkıntısı yaşandığı bildirildi -STSO Başkanı Kuzu: Siirte otel yatırımı yapılmalı


SİİRT (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Siirte yapacağı gezi öncesinde kentte konaklama sıkıntısı yaşandığı bildirildi.
     Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğanın iki günlük programı öncesinde Siirtteki otel ve misafirhanelerin dolduğu öğrenildi. Milli Eğitim Müdürü Fethi Sualp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenevinin lokanta ve yemekhane bölümlerinin gözden geçirildiğini ve geziye katılacak konuklara ayrılacağını belirterek, Sayın Başbakanımızın ziyareti ile birlikte konaklamada biraz sıkıntı yaşanıyor. Ancak Siirtte yıldızlı otel bulunmaması nedeniyle Sayın Başbakanımızdan öncede öğretmenevine büyük talep var. Bu yoğun talebi karşılamada zorluk çekiyoruz. İlimize yapılacak birkaç tane otel, konaklama sıkıntısını hafifletecektir dedi.
     Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Güven Kuzu da ildeki yatak kapasitesinin kamu misafirhaneleri ile birlikte 500-600e çıktığını kaydetti. İnanç turizmi açısından önemli bir kent olan Siirt için bu sayının az olduğunu ifade eden Kuzu, Özellikle yatırımcılarımız açısından şunu belirtmekte fayda var. Siirtte 4 veya 5 yıldızlı oteller yapılırsa, rantabl olacağı düşüncesindeyiz. Şuanda bir otel yapılıyor. Otelimiz aşağı yukarı 3-4 ay içinde bitecek. Ama yeni otel yatırımlarını da bekliyoruz. Değerli yatırımcılarımıza bu konuda çağrıda bulunuyoruz diye konuştu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç da yeterli sayıda konaklama tesisi olmadığı için büyük organizasyonlar gerçekleştiremediklerini belirterek, Biz burada büyük küçük çok organizasyonları alabilirdik. Ulusal veya uluslararası organizasyonları alabilirdik. Ama burada yeterli olmadığı için büyük organizasyonları alamıyoruz dedi.
     Kültür ve Turizm Müdür Vekili Remzi Uslu ise mayıs ayında hizmete girecek olan 4 yıldızlı otel ile Siirtin, Bakanlık işletme belgesine sahip ilk oteline kavuşacağını anlattı.
     İlde halen belediye işletme ruhsatına sahip 181 yatak kapasiteli 5 otelin bulunduğunu sözlerine ekleyen Uslu, bunların çok yetersiz olduklarını belirterek, Kentte 2-3 yıldızlı otellere ihtiyacımız var dedi.
     Siirtte 5 otelin yanı sıra 75 yataklı öğretmenevi, polisevi, karayolları misafirhanesi ve sağlık konukevi bulunuyor.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Ayhan Mergen
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte konaklama sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER