Siirtte KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurulacak

Siirtte KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurulacak


SİİRT (A.A) - Siirtte KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü oluşturulacağı bildirildi.
     Siirt AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kurulması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile görüştüğünü söyledi.
     Siirtte 7 bine ulaşan KOBİnin bulunduğunu ve bunların KOSGEB desteklerinden daha hızlı ve verimli bir şekilde faydalanabilmeleri için KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğüne ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Demirkıran, şöyle konuştu:
     İlimizdeki KOBİlerin KOSGEB desteklerinden yararlanmak üzere yaptığı başvurular KOSGEB Diyarbakır Hizmet Müdürlüğüne gönderilerek, burada değerlendirilmekteydi. Bu da sürecin uzamasına sebep olmakta ve KOSGEBin desteklerinden etkin ve hızlı bir şekilde yararlanmalarını engellemekteydi. İlimizde faaliyette bulunan sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkarların KOSGEBin KOBİlere yönelik desteklerinden daha etkin ve hızlı bir şekilde yararlanabilmeleri amacıyla KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurulması için Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ilgili bakanlık nezdinde yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde ilimizde bir KOSGEB Hizmet merkezi Müdürlüğünün yatırım programına alınmasını daha önce sağlamıştık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Bakan Ergün, ilimizde yatırım programında bulunan KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünün bir an önce kurulup faaliyete başlaması için ilgililere gerekli talimatı vermiş ve bunun sonucunda ilimize KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kurulma kararı çıkmıştır.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün başta olmak üzere İlimize KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü-nün kazandırılmasında çaba ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirtte KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER