Siirtte yaban hayvanları için doğaya yem

Siirtte yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı


SİİRT (A.A) - Siirtte yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     Siirt Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, işletme müdürlüğüce yaban hayvanların yaşamlarını korumak ve nesillerinin sürdürebilmesi amacıyla, haftada iki gün yemleme çalışmalarına başlandığı bildirildi.
     Bu yıl kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle ve hayvanların yem bulmada zorlandığı düşüncesiyle yaban hayvanlarının korunması ve hayvanların yerleşim merkezlerine inmemesi için yemleme çalışması başlatıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
     Yem bulamayan bir çok yaban hayvanın öldüğü, bazı yırtıcı hayvanların ve kurt sürülerinin yerleşim merkezlerine inerek istenmeyen olayların yaşanmasına neden olduğu tespit edildi. Bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek ve hayvanların yem bulmada sıkıntılarını ortadan kaldırmak amacıyla, doğaya haftada iki gün süreyle yem bırakıldı. Şu ana kadar yapılan yemleme çalışmalarında; Eruh, Pervari, Kurtalan ve Şirvan ilçesinde doğaya 500 kilogram buğday, 50 kilo sakatat, 150 de ekmek bırakıldı. Yemleme çalışmaları kış mevsimi boyunca devam edecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte yaban hayvanları için doğaya yem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER